Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 липня 2019 р.

Найбільш технологічний і сучасний спортзал у Чернігові тепер буде в школі №7

Спортзал школи №7 сьогодні
Директорка школи №7 Наталія Колотило
+13
Пункт регулювання температури в приміщенні
+10

Спортзал школи №7 сьогодніСпортзал школи №7 сьогодні
Фото № 2
Директорка школи №7 Наталія КолотилоДиректорка школи №7 Наталія Колотило
Фото № 4
Фото № 5
Пункт регулювання температури в приміщенніПункт регулювання температури в приміщенні
Фото № 7
Олександр МакаровОлександр Макаров
Фото № 9
Воду для учнівських душових грітимуть бойлериВоду для учнівських душових грітимуть бойлери
Фото № 11
Фото № 12
Вестибюль школи теж готують до навчального рокуВестибюль школи теж готують до навчального року
Спортзал зі стельовими клімат-панелями, м. КиївСпортзал зі стельовими клімат-панелями, м. Київ
Спортзал зі стельовими клімат-панелями, м. КиївСпортзал зі стельовими клімат-панелями, м. Київ
Спортзал зі стельовими клімат-панелями, м. КиївСпортзал зі стельовими клімат-панелями, м. Київ

Спортивний зал чернігівської загальноосвітньої школи №7 цього літа не просто ремонтується аби «освіжити», а зазнає таких змін, які зроблять його серед аналогічних шкільних спортзалів найбільш сучасним і технологічним.

У першу чергу, тут встановлена система опалення, аналогів якій у навчальних закладах міста ще немає. Це спеціальні стельові (!) клімат-панелі, які є елементом системи водяного опалення. Здавалось би, труби опалення попід стелею – це нагрівання не залу, а даху, але ні: нові технології дозволили зробити так, що тепло від таких панелей концентрується вниз на підлогу. І така система дозволяє не тільки забезпечити комфортну температуру у залі з великою кубатурою, а ще й економити до 40% витрат на обігріві приміщення. Також система включає можливість регулювання температури – як автоматичного, в залежності від температур всередині приміщення і на вулиці, так і ручного.  

Розповідає директорка школи Наталія Колотило:

- Це  сучасна українська технологія, яка вже випробувана на практиці в аналогічних спортзалах. Ми разом з представниками міського управління освіти та управління капітального будівництва були на київських об’єктах, де така система опалення функціонує. Їздили в школи та спортивні комплекси, де вона встановлена, спілкувалися і з вчителями, і з дітьми – і завжди чули, що вона зарекомендувала себе дуже позитивно. Окрім того, коли навесні цю систему встановили у нас, було ще холодно. А централізоване опалення гріло вже слабо. Але коли ми тестували її тут, у нашому спортзалі була комфортна температура. Хоча тоді в ньому ще не були замінені вікна, і взагалі нічого іншого для утеплення ще не було зроблено.

Система опалення діятиме як єдиний комплекс з системою циркуляції повітря в приміщенні.

Окрім того, у спортзалі школи проводять зовнішнє утеплення всіх стін. Вікна, які були з одного боку у всю стіну, сильно зменшені – теж з метою енергозбереження. Це теж незвично, але світла залишається достатньо – це перевірялося і підтверджено спеціальними замірами, розповідає Наталія Колотило.

- Зал до капремонту був, можна сказати, в напіваварійному стані – зі стелі вже падали шматочки штукатурки, підлога була провалена, стіни «сипалися». Окрім того, і вологість була підвищена, і температура в спортзалі іноді в холодні місяці опускалася і до 13 градусів. Саме приміщення досить-таки холодне, воно розташоване в окремому крилі школи, тож не зігрівалося суміжними приміщеннями. Втрати тепла через вікна 50-річного віку теж були досить серйозні, - додає вона.

Також в оновленому спортивному залі  і хлопчики, і дівчатка матимуть при своїх роздягальнях не тільки туалети, а й окремі душові кімнати. До речі, це не нововведення – ці зручності в проекті школи і були, просто дуже давно вийшли з ладу і не використовувалися. Тепер керівництво школи налаштоване це змінити.

Також у приміщенні спортзалу школи вже зроблена нова стяжка на стінах і підлозі. Підлога буде вкрита спеціальним спортивним лінолеумом. Нове спортивне обладнання для залу вже завезли.

Про терміни завершення і вартість робіт нам розповів заступник начальника Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради Олександр Макаров:

- Усі внутрішні роботи тут мають закінчити до початку навчального року. Можливо, зовнішнє утеплення ще будуть завершувати восени – але всередині все буде готове для учбового процесу. Деякий час у нас не вистачало повної суми для реалізації проекту в цьому році, однак з державного бюджету прийшла субвенція і зараз для завершення робіт по цьому об’єкту вже є повна сума коштів. Це 4,5 млн грн коштів субвенції державного бюджету і 135 тис. грн коштів міського бюджету, - проінформував він.

Вид робіт - капітальний ремонт, проектування робилося в 2018 році, торги в системі Prozorro та початок виконання  – вже у 2019-му.

 

*На трьох останніх фото в гаплереї - спортзали Києва з такою ж системою опалення, як і нова в чернігівській школі №7.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!