Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 липня 2019 р.

Як у Чернігові вирішується проблема "іржавої" води?

З цією проблемою стикався, напевно, кожен. Особливо після відключень водопостачання з тих чи інших причин. Питання у причинах цієї масової проблеми та варіантах їх вирішення. 
Проблема “іржавої” води знаходиться з двох сторін будинку:

- Всередині будинку джерелом забруднення є труби системи водопостачання, які обслуговувались раніше ЖЕКами, а тепер Управляючими компаніями, ОСББ або ЖБК. Причина – поганий технічний стан цих труб та відсутність регулярних промивок системи. 

- Зовні будинку. Це вже зона відповідальності водоканалів. Сама проблема криється все в тому ж технічному стані труб та технології забору і очистки води. Відповідно, саме вирішення цього питання залежить від технології роботи. Є водоканали, які “беруть” воду з річок і очищують її, в тому числі, з використанням хлору та інших хімікатів. А є водоканали, які роблять забір з підземних джерел та використовують іншу технологію підготовки води для подачі споживачам. Про те, як можна вирішувати проблему з «іржавою» водою при водопостачанні з підземних свердловин нам детально розповіли у КП "Чернігівводоканал" . Деталі у відео.

 

Читайте також: Щодо якості питної води в Чернігові

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!