Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 липня 2019 р.

У Чернігові збудовано вже 8 сучасних майданчиків з підземними контейнерами для сміття

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

У Чернігові продовжують встановлювати сучасні підземні контейнери для сміття. Головна їх перевага - краще забезпечення чистоти на прибудинковій території та зручніша логістика при вивозі сміття. Крім того, старі сміттєпроводи вже давно непридатні для використання, а через це у під’їздах багатоповерхівок дуже часто брудно та зберігається неприємний запах. Тому встановлення нових сучасних сміттєвих баків – дуже актуальне питання, особливо зараз у літній період.

Усі подробиці про це нововведення розповів начальник КП «ЖЕК-10» Ігор Лущай. За його словами, у такі контейнери можна вмістити втричі більше сміття, ніж у ті, що зараз стоять у під’їздах.

Наразі у місті на території, яку обслуговує ЖЕК-10, вже збудовано 8 таких сміттєвих майданчиків з заглибленими в землю контейнерами, ще 8 - завершують будувати. На облаштування майданчиків, де буде встановлено загалом 54 контейнери, з міського бюджету передбачено 10 млн грн.

- Проблема в тому, що усі мусоропроводи, які дуже часто забиваються, та старі контейнери потрібно повністю відновлювати, - сказав Ігор Лущай та додав, що такий ремонт не передбачений у кошторисі витрат на утримання будинку, а для мешканців він буде дуже дорогий.

Як уже повідомлялося, кожен сміттєвий контейнер оснащений автоматичним оповіщенням про наповнення. Сміття вивозить спеціальний сміттєвоз КП «АТП-2528», який за допомогою крана-маніпулятора виймає бак зі сміттям та потім встановлює чистий. Загалом у нього вміщається 3 кубометри. Отвір контейнера розроблений за барабанним принципом, у середину залізти не можливо і неприємний запах не проходить назовні.

Фахівці запевняють, що такі контейнери дуже якісні і розраховані на тривалий термін експлуатації.

За дорученням чернігівського міського голови, працівники комунальних підприємств проводять зустрічі з мешканцями міста, де роз'яснюють про необхідність встановлення таких майданчиків. Крім того, заслуховується й побажання мешканців щодо їх розташування.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!