Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 жовтня 2017 р.

У Чернігові вперше відбувся конкурсний відбір на посаду директорів шкіл

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Сьогодні, 30 жовтня, в Чернігівській міській раді відбулося засідання міської конкурсної комісії з відбору на заміщення вакантних посад директорів Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 і Чернігівської гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю. Голова комісії, заступник міського голови Ольга Хоніч повідомила, що 27 жовтня пройшов перший етап конкурсного відбору, на якому претенденти письмово відповідали на п’ять питань, серед яких, крім питань щодо законодавства України, були й питання психологічного та практичного характеру.

«Відповідно до прийнятого у вересні Закону України про освіту такі конкурси повинні проходити публічно, а відповідне положення міською владою було прийняте ще у серпні», - зазначила Ольга Хоніч та додала, що сьогодні в ході другого етапу кандидати презентують перспективні проекти розвитку навчальних закладів.

На початку засідання заступник начальника управління освіти міської ради Віра Казимір оголосила склад комісій по двом навчальним закладам, до яких увійшли депутати міської ради, представники структурних підрозділів міськради, педагогічного колективу та батьківського комітету зазначених шкіл, а також керівництво інших ЗНЗ та ВУЗів міста.

За результатами голосування та письмового іспиту члени комісії визначили переможців конкурсного відбору:

-        на посаду директора Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 – Наталія Колотило;

-        на посаду директора Чернігівської гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю – Вікторія Овчаренко.

Презентуючи свої перспективні плани розвитку шкіл, кандидати наголошували на тому, що головним є створення умов для розвитку інноваційної особистості в інформативному суспільстві, яка вміє навчатися, практично мислити, досягати поставлених цілей та працювати спільно в колективі. Також запровадження сучасних технологій, інклюзивної та STEM-освіти (програма навчання, яка готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема, із застосуванням математичних знань і наукових понять).

Крім того, члени комісії зазначили, що кожний кандидат був достойний цієї посади і визначили рекомендації багатьох кандидатів, які не пройшли сьогоднішній відбір, включити в педагогічний резерв.

Відповідно до Порядку призначення на посаду керівників навчальних закладів системи загальної середньої освіти міста Чернігова, що належать до комунальної форми власності, перед призначенням на посаду переможці конкурсного відбору повинні пройти атестацію керівних кадрів освіти у порядку, встановленим чинним законодавством.  

 

Довідково.

Рішення Чернігівської міської ради від 17.08.2017 року № 22/VII-15 «Про затвердження Порядку призначення на посаду керівників навчальних закладів системи загальної середньої освіти міста Чернігова, що належать до комунальної форми власності».

 Чернігівська міська рада затвердила новий Порядок призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів міста


Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу "Дитинець"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!