Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 жовтня 2015 р.

Леонід Кучма вручив стипендії найкращим студентам ЧНТУ


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

 13 жовтня, для вручення кращим студентам Чернігівського національного технологічного університету іменних стипендій, обласний центр відвідав другий Президент України, керівник благодійного фонду «Україна» Леонід Кучма. Високого гостя зустрічали голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, депутат обласної ради, ректор цього університету Сергій Шкарлет, викладачі, студенти та представники ЗМІ.

      Перед початком церемонії нагородження стипендіями з вітальним словом виступив ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет. Він, зокрема, сказав: «Вже кілька років поспіль, восени, наш університет чекає великого свята. І не тільки тому, що першого вересня розпочинаються заняття, і не тому, що цілий ряд визначних подій відбувається в нашому університеті саме протягом осені. А тому, що восени до нас з урочистою місією приїздить наш шановний земляк, Президент України - Леонід Данилович Кучма. Шановний Леоніде Даниловичу, колектив університету разом із викладачами, студентами та їх батьками завжди з високою шаною, повагою та подякою ставиться до тієї видатної ролі, яку ви відіграєте в долі нашої молоді та дітей, очолюючи благодійний фонд "Україна" і підтримуючи його. А ще впродовж двох років поспіль ви стоїте на захисті нашої держави, зберігаєте її та намагаєтесь забезпечити для всіх нас мирне небо над головою. Тому ми бажаємо вам доброго здоров'я, творчої наснаги та успіхів».

      Після цього на сцену було запрошено Президента України, мецената та засновника фонду "Україна" Леоніда Кучму. Він, у свою чергу, також сказав кілька вітальних слів і після чого урочисто вручив президентські стипендії п'яти кращим студентам нашого університету.

     - Я завжди перед вами великих речей не казав, бо розумію, що ви всі тут досвідчені та освічені люди, тим паче у вас прекрасний професорсько-викладацький склад університету. Тому, насамперед, я з великою радістю хочу сказати, що мені дуже приємно знов знаходитись у стінах цього університету, а по-друге, я хочу вас привітати з наступаючим святом, адже завтра Україна святкує "День захисника України". Це свято у наші дні має особливе значення, бо в Україні іде війна, при тому не громадянська. Сьогодні у нас начебто мир, але, як кажусь, коли є мир, то треба готуватись до війни. Так сталось, що ми до цього були не готові, на великий жаль. Мене часто питають: що буде завтра на Донбасі? І я відповідаю, що про це знає лише Господь Бог і Володимир Путін. Господь Бог не чує нас, нажаль, ну а до Путіна ми ще з вами не достукались, але ми намагаємось це зробити, бо хочемо, щоб на нашій землі був мир, – зазначив Леонід Кучма.

      Стипендіатами цього річ стали студенти різних напрямів та спеціальностей:

- Юрій Шоломій, студент 5-го курсу, факультет електронних та інформаційних технологій

- Олександр Матюшкін, студент 4-го курсу, факультет електронних та інформаційних технологій

- Богдан Цеков, студент 4-го курсу, механіко-технологічний факультет

- Марія Синенко, студентка 5-го курсу, механіко-технологічний факультет

- Ольга Дерій, студентка 3-го курсу, обліково-економічний факультет.

На знак пошани та вдячності стипендіати подарували Леоніду Даниловичу картину з мальовничим пейзажем Чернігівського краю.

Після вручення стипендій Леонід Данилович відповів на запитання студентів та співробітників університету.



За повідомленням Чернігівського Національного технологічного університету

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!