Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 вересня 2015 р.

Суд виправдав міського голову за звинуваченням у службовій недбалості


Фото № 1

Суд виправдав Чернігівського міського голову Олександра Соколова, якого обвинувачували у службовій недбалості під час придбання за державні кошти квартир постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС. Відповідне рішення сьогодні ухвалив суддя Деснянського районного суду у м. Чернігові Микола Мурашко.

Згідно із виправдувальним вироком суду, сторона звинувачення не змогла надати докази вини О.Соколова у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України. Зокрема, суд назвав докази обвинувачення не неналежними і недостатніми та визнав О.Соколова не винуватим у вчиненні правопорушення за ч.2 ст.367. Суд виправдав міського голову у зв'язку з відсутністю у його діях складу злочину.

Загалом розгляд справи щодо обвинувачення міського голови тривав з червня цього року.

Довідка: У 2012 році підприємству "Домобудівник" Чернігівська міськрада перерахувала 4,7 млн. грн. для придбання квартир учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, однак підприємство квартири не збудувало, і коштів не повернуло, а зараз перебуває у стадії банкрутства.

Договір на закупівлю квартир укладений у рамках Державної програми "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Згідно з цим договором, було придбано майнові права на об'єкти нерухомості (за адресою будівництва групи житлових багатоквартирних будинків по вул. Андрусенка між вулицями Красносільського і Незалежності – друга черга будівництва, житловий будинок №2).

Згідно з наданим графіком виконання будівельно-монтажних робіт, ПАТ "БК "Домобудівник" передбачало закінчення строку будівельно-монтажних робіт у листопаді 2012 року. У листі компанії вказувалося про змогу збудувати та ввести в експлуатацію житло до 31 грудня 2012 року. У подальшому підприємство збанкрутувало, дім не добудовано і громадяни залишилися без житла.

 

Ірина Синельник

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!