Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 вересня 2012 р.

Ветерану Великої Вітчизняної війни Петру Бондарєву – 90 років


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Сьогодні 90-річний ювілей відзначає ветеран Великої Вітчизняної війни Петро Бондарєв. Від імені міського голови Олександра Соколова видатного ветерана привітав заступник міського голови Станіслав Віхров.

Учасника першого параду Перемоги 1945 року в Москві Петра Бондарєва також привітали з ювілеєм голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та його бойові друзі.

В привітальному слові Станіслав Віхров передав привітання від всієї громади міста Чернігова, побажав здоров'я, благополуччя, подякував за мирне небо, за можливість розвиватися. Наголосив на тому, що люди, які пройшли такий складний воєнний шлях, завжди будуть служити прикладом для нашої молоді та навіки залишаться в наших серцях.

Довідка: Петро Артемович Бондарєв народився 27 вересня 1922 року в місті Калач Воронезької області. Син сільського лікаря та робітниці. Згодом його сім'я перебралася до Харкова, а звідти — до Одеси. До війни встиг здобути середню освіту і пройти курс занять у морській школі. Далі сподівався навчатися у військовому училищі, але довелось освоювати бойове ремесло на полі бою. 

П.Бондарєв – капітан I рангу, солдат морської піхоти, з перших днів війни, захищав Одесу, Севастополь, Москву, воював на Карельському фронті. За заслуги перед Батьківщиною нагороджений 3-ма орденами Вітчизняної війни II ступеня, 4-ма орденами за Мужність, за участь в обороні Севастополя медаллю Адмірала Нахимова, орденом за оборону Радянського Заполяр'я. Перемогу Петро Артемійович зустрів на Північному флоті.

Після війни Петро Артемович займався викладацькою діяльністю. Чернігівському політехнічному інституті присвятив 25 років свого життя. А до того 12 років викладав математику у Чернігівському вищому військовому авіаційному училищі льотчиків. Також велику увагу приділяв військово-патріотичній роботі серед учнів багатьох шкіл.



Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!