Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 грудня 2011 р.

Куранти на Красній площі відтепер і в Чернігові


Фото № 1
Фото № 2

Останні години 2011 року в Чернігові відтепер відбивають куранти. 28 грудня на будівлі Апеляційного суду на Красній площі в обласному центрі встановлено новенький годинник із курантами.

Щогодини з 7-ї ранку до 21-ї вечора бій курантів сповіщатиме точний час. За інформацією спеціалістів, які встановлювали новинку, гарантійний термін роботи механізму 50 років. Він може відтворювати до 60-ти різноманітних мелодій.

Ідея встановлення годинника належить голові Апеляційного суду Чернігівської області Садігу Тагієву. «Після ремонту фасаду нашого приміщення з’явилася ідея щодо прикрашення будівлі, та й годинник у центрі міста - річ справді потрібна,» - прокоментував господар будівлі. Керівництво міста теж позитивно оцінює ще одну пам’ятку в історичному центрі Чернігова та сподівається, що вона неодмінно сподобається і чернігівцям, і гостям міста.

Куранти стали своєрідним новорічним подарунком від депутата Верховної Ради Сергія Андроса, який особисто підтримав цікаву ідею та забезпечив її втілення. У церемонії відкриття годинника з курантами взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, народні депутати України Сергій Андрос та Михайло Чечетов.

 

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!