800 порцій борщу приготували й безкоштовно роздали усім бажаючим під час Фестивалю борщу, який цього року вперше пройшов у Чернігові.
Команди двох міських закладів громадського харчування – кафе «Предслава» та комунального підприємства «Шкільне» - куховарили прямо на очах у публіки. КП «Шкільне» готувало український борщ за класичним рецептом, а «Предслава» представила оригінальний борщ «по-чернігівськи», куди додавали заздалегідь приготовану закваску та кабачки і яблука.
Як відзначив Юрась Красюк, автор ідеї та засновник ТМ «Фестиваль борщу», ведучий фестивалів «Червона рута», «Таврійські ігри», борщ – це бренд №1 у світі, за яким знають і українців, і Україну. Саме тому фестиваль має на меті збереження і вдосконалення традицій української кухні, а відтак – і української культури.
Нагадаємо, що в останню неділю лютого в Центральному парку культури та відпочинку проходить традиційне загальноміське свято «Проводи зими». Цього дня тут було напрочуд людно, чернігівці прийшли на свято цілими родинами. Організатори підготували досить змістовну й цікаву програму. Глядачі побачили народну фольклорну програму, театралізовані вистави за народними традиціями, могли взяти участь у спортивно-ігрових змаганнях, різноманітних конкурсах і розвагах. У парку працювали атракціонне містечко, святкова торгівля і ярмарка майстрів.
Особливу увагу відвідувачів парку привертали величезні снігові скульптури, виготовлені вихованцями навчальних закладів міста. Конкурс на кращу снігову фігуру – один із традиційних елементів «Проводів зими» у Чернігові. Цьогоріч перемогу здобула спільна робота учнів шкіл №23 і №30 із символічною назвою «За 30 хвилин до Весни…».
А щоб люта зима більше не поверталася, її опудало наприкінці свята спалили на вогнищі.
Відділ зв'язків з громадськістю міської ради