Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 серпня 2007 р.

ДПІ у м. Чернігові інформує:

Чернігівські податківці звернули увагу на підприємство, зареєстроване на 90-річну жінку
З початку року у ході проведення оперативно - розшукових заходів співробітники Головного відділу податкової міліції ДПІ у м. Чернігові виявили 24 підприємства з ознаками фіктивності, із них 7 – на території міста, 17 – зареєстровані в інших регіонах. Про це повідомив під час прес-конференції заступник начальника – начальник оперативного відділу ГВПМ В’ячеслав Божко. За його словами, досить часто фіктивні підприємства реєструють на викрадені чи втрачені паспорти, до такої діяльності залучають осіб, що зловживають алкоголем чи наркотиками. В.Божко розповів, що увагу чернігівських податківців привернуло підприємство, зареєстроване на жінку 1917 року народження. Фірма займалася торгівлею, наданням транспортних послуг, через її рахунки проходили чималі кошти. Але були відсутні будь-які ліцензії, зареєстрований транспорт та і сама власниця не здогадувалася про таку діяльність. Як встановлено, жінка просто віддала паспорт сусідці, щоб та зробила платіж на пошті. Також В.Божко зазначив, що податкова міліція з початку 2007 року попередила 41 спробу незаконного відшкодування ПДВ з бюджету на суму 13 млн. 250 тис.грн. У Чернігові з початку року викрито 32 злочини в сфері незаконного виготовлення та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв. Порушено 20 кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених ст. 204 КК України, вилучено 1850 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв на суму більше 20 тис. грн. та понад 3100 літрів спирту на суму понад 100 тис. грн.
Податкова міліція Чернігова активізувала діяльність щодо впорядкування грального бізнесу
Податкова міліція Чернігова активізувала свою діяльність по впорядкуванню сфери грального бізнесу у місті. Про це повідомив під час прес-конференції заступник начальника – начальник оперативного відділу ГВПМ ДПІ у м. Чернігові В’ячеслав Божко. За його словами, з початку року у Чернігові зафіксовано 18 порушень та складено 18 адміністративних протоколів за статтею 164 (порушення правил заняття підприємницькою або господарською діяльністю) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За результатами проведених заходів вилучено 52 гральні автомати на загальну суму понад 250 тисяч гривень. Найбільш характерними правопорушеннями є відсутність торгових патентів на право здійснення діяльності з надання послуг у сфері грального бізнесу. Але за рішенням суду конфісковано лише 7 гральних автоматів на суму близько 45 тисяч гривень та стягнуто тільки 5 тис. грн. адмінштрафів. „Конфіскація гральних автоматів судом майже не застосовується”, - констатував він і додав, що середня сума штрафів становить 400 гривень, такою ж є одноденна виручка з грального автомату. „Податківці не проти грального бізнесу, але прагнуть, щоб він був цивілізованим і не мав психологічних та соціальних наслідків, особливо для молоді”, - наголосив В.Божко.
Чернігівські податківці виявили схеми мінімізації на 50 підприємствах
Чернігівські податківці у ході контрольно-перевірочної роботи значну увагу приділяють підприємствам, які мінімізують свої податкові зобов’язання, тобто мають податкове навантаження менше 1%. Про це розповів під час прес-конференції начальник управління аудиту юридичних осіб ДПІ у м. Чернігові Олександр Дорошок. „Протягом 2007 року при проведенні документальних перевірок виявлено схеми мінімізації податків по 50 підприємствах на загальну суму 16 млн. грн.,” - сказав він. Також О.Дорошок назвав найпоширеніші схеми мінімізації: віднесення до валових витрат маркетингових послуг; надання інформаційних послуг СПД, які знаходяться на єдиній системі оподаткування або фізичним особам; продаж за цінами, нижчими за ціну придбання або укладання під час придбання договорів товарного кредиту; попередня оплата; сумнівні послуги (мерчендайзинг, використання товарних знаків тощо); залучення позикових ресурсів під завищений процент (кредити, позики, емісія облігацій тощо); псевдоекспорт; приріст запасів; продаж товарів через платників єдиного податку.
Тему прес-конференції підказали звернення громадян
У ДПІ у м. Чернігові пройшла прес-конференцію, присвячена роботі відділу уадиту та податкової міліції. Тему зустрічі податківців із журналістами підказали звернення громадян. Про це повідомили у відділі масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян. Як пояснив заступник начальника ДПІ Віктор Тканко, з початку року чернігівські податківці отримали понад 70 звернень громадян. „Усі звернення ми ретельно аналізуємо, відповіді готуємо грунтовно і вчасно”, - зазначив він. В.Тканко уточнив, що 40% звернень громадян стосуються контрольно-перевірочної роботи, тому прес-конференція була присвячена саме цим питанням. Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!