Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 липня 2024 р.

Ремонт доріг у Чернігові: де зараз тривають роботи


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Ремонти доріг обговорювали на загальноміській нараді сьогодні, 2 липня. Зокрема, йшлося і про фактори, які впливають на темпи виконання робіт. Якщо раніше це, в першу чергу, були погодні умови, то зараз суттєві корективи вносить відключення електроенергії. 

– Спільна проблема у всіх дорожників – відключення світла, бо коли відсутня електроенергія, асфальтні заводи не можуть відпускатиасфальт. Тому через це  графіки робіт можуть дещо змінюватися. 

 

Вулиця Любецька

Проїзд вулицею відкрили в кінці травня, тоді там завершили всі роботи з укладання дорожнього покриття. Після чого стало питання облаштування тротуарів. Ці роботи вже розпочалися і будуть зроблені на площі 2,4 тис. кв. м. 

 

 

– Найбільше звернень після того я отримав стосовно тротуару. Його треба робити і там треба вкладати тротуарну бруківку. Щоб не було криків, що під час війни у місті кладуть бруківку, відразу поясню, що ця історія – виняток: бо зробили дорогу, а для пішоходів немає можливості пересуватися, що є неправильним. Це питання безпеки та комфорту містян, тому тротуар ми зробимо. 

 

 

 

Вулиця Михалевича 

Роботи з ремонту покриття розпочнуться з наступного понеділка. Сьогодні виконавчий комітет Чернігівської міської ради з цією метою надав дозвіл на перекриття вулиці: рух автотранспорту перекривається на ділянках вулиці Михалевича від вулиці Курсанта Єськова до Староказарменна з 8:00 год 8 липня по 20:00 год. 10 липня та від проспекту Миру до перехрестя з вулицею Волковича з 8:00 11 липня по 20:00 год. 13 липня. 

Роботи виконуватимуть у два етапи, аби був проїзд для автотранспорту: 

  1. на ділянці від просп. Миру до вул. Волковича;
  2. від вул. Волковича до вул. Єськова.

 

Вулиця Мартина Небаби 

Зараз дорожники працюють на вулиці Мартина Небаби у Чернігові, виконують на 40% дороги поточний ремонт, решту проблемних ділянок закривають ямковим. Це одна із багатьох адрес у місті, де цього року відновлюють асфальтне покриття.   

 

– Вчора до десятої години вечора працювали там, тому що асфальтний завод відключали від електроенергії з 9:00 до 12:00 і з 15:00 до 18:00. Залишилися дрібні моменти, які завтра зробимо, – сказав під час наради начальник цеху вулично-дорожньої мережі КП «АТП-2528» Роман Давлеткужин. 

 

 

 

 

 

Вулиця Курсанта Єськова

Проєкт відновлення цієї дороги готовий, кошти в бюджеті Чернігівської міської тергромади передбачені. Особливість в тому, що різні частини землі під дорогою у власності громади Чернігова та Міноборони. Аби виділити кошти з міського бюджету на відновлення, потрібно забрати всі ділянки у власність міста.

 

Ми як влада міста прийняли рішення стосовно нашого наміру зробити ремонт цієї вулиці. Написали відповідні листи, провели зустрічі з тими, у власності кого ця земля. До сих пір немає рішення і земля не передана місту.Теоретично, якщо навіть рішення буде завтра, то ми все одно не встигнемо все заплановане зробити. 

Очевидно, треба тоді дивитися на ту частину, яка є нашою і робити зараз її, – говорить Ломако. 

 

 

 

Ямковий ремонт

Дорожники зараз працюють на вул. Ціолковського, Мартина Небаби, Широка.

З останнього зроблені цим же методом вул. Гетьмана Полуботка, Академіка Павлова, Коцюбинського. Струменевим методом закінчили проспект Миру та вийшли на Перемоги, далі Академіка Павлова з виходом на Мартина Небаби. 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!