Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 червня 2024 р.

Києву заборонили передавати Чернігову 25 млн грн на фортифікації. Попри це, оборона нашого міста все ж буде посилена


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Міністерство фінансів України не погодило міжбюджетний трансферт, яким Київська міська рада мала передати Чернігову кошти на зміцнення та розбудову фортифікаційних споруд довкола міста. Про це повідомляє в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако у відео-зверненні до чернігівців, в якому йдеться, що попри таке рішення заплановані роботи все ж будуть виконані. 

– Попри абсурдне рішення уряду, який спочатку погодив трансфер коштів від Києва на укріплення фортифікаційних споруд біля Чернігова, а потім відкликав своє погодження оборона нашого міста буде посилена. Бо безпека чернігівців пріоритет №1, – каже в. о. очільника нашого міста. 

Олександр Ломако дав доручення управлінню фінансів Чернігівради запропонувати статті витрат, які будуть скорочені та підготувати зміни до бюджету міста і «профінансувати в повному обсязі спорудження фортифікаційних споруд довкола Чернігова». 

Нагадаємо, що у травні 2024 року в.о. міського голови Чернігова взяв участь у сесії Київської міської ради. Під час засідання він звернувся до депутатського корпусу стосовно надання фінансової підтримки нашому місту для зміцнення  існуючих фортифікаційних споруд та будівництва нових довкола нього.

Враховуючи, що Чернігів захищає країну та столицю з північного напрямку, від його обороноздатності залежить і безпека Києва. Фінансові можливості бюджету нашої міської громади обмежені, у зв'язку із вилученням військового ПДФО та необхідністю продовжувати відбудову Чернігова. Тому, для зміцнення військових інженерно-технічних споруд, необхідно заручитися зовнішньою підтримкою. Депутати Київради підтримали звернення і прийняли рішення про виділення 25 мільйонів гривень.

– На моє звернення до Київради, представники громади столиці виділили 25 млн грн на оборонні споруди для Чернігова. Кияни розуміють, що чернігівці захищають не лише себе, а і столицю. Але влада зрозуміла це по-своєму. І вчинила за принципом: «чим гірше – тим краще». Спочатку Уряд погодив міжбюджетний трансфер. А потім різко відкликав своє ж погодження. Очевидно, після отриманої вказівки. 

Ще раз. На запит військового керівництва Чернігів потребує укріплення фортифікаційних споруд біля міста. З бюджетом зараз складно, 800 млн ПДФО вилучила держава. Вилучили в міст кошти, а тепер ще й заборонили отримувати допомогу на будівництво укріплень. Уявіть рівень цинізму політиканів!

На жаль, бачимо ще один приклад ставлення центральної влади до чернігівців. Між безпекою цілого регіону та дрібними політичними ревнощами чиновники обрали політику…, висловив свою думку Олександр Ломако. 

Нагадаємо, будівництво оборонних споруд довкола міста розпочалося відразу після звільнення Чернівщини від окупаційних військ рф. На це з бюджету Чернігівської міської територіальної громади протягом 2022 та 2023 років спрямовано 110 мільйонів гривень.

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!