Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 червня 2024 р.

Переглянути механізм розрахунку компенсації за зруйноване внаслідок війни житло. Чернігівська міська рада звертатиметься до Уряду


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Підготувати відповідне звернення на адресу Кабінету міністрів України доручив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако під час засідання виконавчого комітету 19 червня. 

 

– Підготуйте звернення до Кабміну про необхідність внесення змін до порядків надання цієї компенсації. Багато людей звертається, наприклад, мешканці вул. Чорновола, 15. Ті сертифікати, які пропонують людям, і я розумію цих людей, вони їх не влаштовують, тому що там коефіцієнти або не дозволяють купити аналогічне втраченому, або взагалі щось купити, – пояснив необхідність звернення до уряду Олександр Ломако. 

 

 

 

Виконуючий обов'язки очільника Чернігова нещодавно мав розмову з мешканцями будинку на вулиці Чорновола, 15, який знищений внаслідок авіаудару, здійснено у 2022 році армією рф, і не підлягає відновленню. 

– Вони відмовляються брати сертифікати, тому що не можуть нічого за них купити. А якщо вони їх зараз візьмуть, то вже тоді назад нічого відмотати не можна. Кажуть, готові рік-півтора чекати, тільки б знати, що все ж таки зможуть отримати справедливу компенсацію. 

Я переконаний, що це стосується не тільки цього будинку, а й інших, а також приватного сектору. Зрозуміло, що люди, не маючи іншого виходу, беруть ці сертифікати і щось там купують: чи то меншою площею, чи додають ще власні кошти, але ж не всі можуть так зробити, – каже в. о. міського голови Чернігова. 

 

Це питання підняли під час виконкому, коли погоджували рішення комісій про розмір компенсації власникам пошкодженого та зруйнованого житла. 

Так, 6 червня відбулося засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок збройної агресії рф проти України та розглянуті питання щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна, всього 60 рішень, з яких: 

 

 

  • 27 про надання компенсації на загальну суму 3 037 141,21 грн;
  • 18 про відмову (п'ять – за заявою власника; сім – у зв’язку з не усуненням обставин, що стало підставою для зупинення; шість – оскільки об’єкт нерухомого майна відновлено власником);
  • вісім про зупинення розгляду заяви;
  • сім про поновлення розгляду заяви.

Також погоджено рішення комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок збройної агресії рф від 13 червня, де було прийнято 61 рішення, з яких:

  • 36 про надання компенсації на загальну суму 52 716 283,24 грн;
  • 22 про відмову (21 – на підставі заяв заявників; одна – у зв'язку з виявленням недостовірних даних);
  • два про поновлення;
  • одне про зупинення.

Головна світлина ілюстративна Суспільне Чернігів

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!