Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 червня 2024 р.

Говорив з партнерами про підтримку Чернігова у підготовці до зими: Олександр Ломако про відрядження до Німеччини

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

На запрошення урядів України та Німеччини в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако минулого тижня взяв участь у міжнародній конференції з питань відновлення України, а також здійснив візит до міста-побратима Меммінгена. Про результати відрядження виконуючий обов'язки очільника міста розповів під час загальноміської наради 18 червня. 

Міжнародна конференція з питань відновлення України мала на меті об’єднати лідерів урядів низки країн, міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства. Німеччина та Україна спільно провели захід 11 та 12 червня 2024 року в Берліні, який є продовженням циклу щорічних заходів високого рівня, присвячених швидкому відновленню та довгостроковій відбудові України. Участь в ньому взяв і Олександр Ломако. 

 

– На цій конференції було досить широке представництво місцевого самоврядування і булі цілі секції присвячені місцевому самоврядуванню. Що важливо, наші міжнародні партнери відзначали дуже високу роль органів місцевого самоврядування в процесі відбудови України. Я б хотів, щоб і наша центральна влада це почула і теж розуміла, що місцеве самоврядування є партнером, а не ворогом чи конкурентом, – зазначив в.о. міського голови Чернігова. 

 

 

Під час конференції підіймалися теми підтримки України на полі бою та у процесі відбудови, разом з цим говорили і про відновлення та підтримку української енергетики, яка постійно знаходиться під прицілом ворога. Підтримати в цьому питанні Чернігів і допомогти підготуватися до майбутнього опалювального сезону, з цим звертався до учасників заходу і в.о. очільника нашого міста. 

Крім того, Олександр Ломако поспілкувався з партнерами стосовно реалізації й інших проєктів, які також є важливими для нашого міста. 

– У мене було спілкування з нашими бельгійськими партнерами. Вони підтвердили, що беруться за відновлення одного з професійно-технічних училищ Чернігова, а також з представниками ПРООН про роботу над майбутніми проєктами. Крім того, було і моє звернення стосовно підтримки енергетичної сфери, тому що розуміємо, що зима буде складана і нам потрібно готуватися, – повідомив Ломако. 

В межах закордонного відрядження в.о. міського голови Чернігова також здійснив візит до Меммінгена, де зустрівся з обербургомістром Яном Ротенбахером. Під час зустрічі очільники міст підписали угоду про зміцнення співпраці між Черніговом та Меммінгеном, якій нині виповнюється 30 років. 

 

– За цей час ділові стосунки переросли у справжню дружбу. Німецьке місто з перших днів великої війни було з нами на зв’язку: підтримувало, надсилало гуманітарні вантажі, збирало кошти на відбудову і прийняло сотні чернігівців. Всього в місті було 1700 біженців з України. Більшість з них повернулися додому і з вдячністю згадують тепло та допомогу мешканців Меммінгена, – говорить Олександр Ломако про отриману підтрику від Меммінгена та його громади. 

 

 

Меммінген вже двічі збирав кошти для підтримки нашої громади. У 2022 році вони передали 152 000 євро на ремонт електромереж та закупівлю пічок для обігріву. У 2023-му – 50 000 євро для облаштування профільних кабінетів у спеціалізованих ліцеях Чернігова.

Зараз оголошено третій збір, повідомив в. о. міського голови Чернігова. 

– Звернувся з проханням підтримати нас у підготовці до майбутнього опалювального сезону залучити німецький бізнес до диверсифікації джерел енергії в Чернігові, бо попереду непроста зима. 

Сюжет телеканалу «Дитинець»

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!