Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 червня 2024 р.

Встановлення когенераційних установок: як Чернігів готується до опалювального сезону


Фото № 1
Фото № 2

Триває підготовка до майбутнього опалювального сезону, зокрема, в частині забезпечення об'єктів критичної інфраструктури резервними джерелами тепло- і електроенергії. З цією метою встановлюються там і когенераційні установки, які Чернігів отримав безкоштовно від своїх партнерів. А от монтажні роботи необхідно профінансувати з міського бюджету. Як вирішуватимуть питання – мова йшла під час сьогоднішньої загальноміської наради. 

 

– Зараз найголовніше завдання – підготовка до зими. У нас є п'ять когенераційних установок, встановлення однієї з яких вже завершується. Також здійснюється монтаж і чотирьох інших, які підключаються до котелень. Зараз треба визначитися з фінансуванням.  Робочий варіант – частину коштів у межах 4% від ПФДО, які закладалися на підготовку до опалювального сезону для ремонту «Чернігівводоканалом» колектора на розі вул. Глібова і Пашина перекинути на цей напрямок, – повідомив під час наради в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

 

 

Ремонт колектора – важливе інфраструктурне питання для Чернігова, зауважив Олександр Ломако, але до нього повернуться наступного року. Зараз підготовка до зими більш пріоритетне питання, а, отже, і встановлення когенераційних установок. Саме тому 50 мільйонів гривень, які закладалися на ремонт колектора, буде перенаправлено на монтажні роботи.

– Сама установка коштує близько 1 млн євро (залежить від потужності) і підключення її десь третину від її вартості. Відповідно, установки нам партнери надали, але на підключення коштів ніхто не дасть, потрібно робити за власні.

Це неправильно (перенаправляти кошти з ремонту колектора ред.), але  вільних коштів у бюджеті немає, як і перевиконання. Знімати особливо теж немає звідки, станом на кінець першого півріччя, – говорить Ломако. 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Головне фото ілюстративне Сергія Тонканова

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!