Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 червня 2024 р.

Чернігів серед міст-лідерів за рівнем підтримки місцевої влади

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Високий рівень довіри до діяльності Чернігівської міської ради та в.о. міського голови Олександра Ломако.   Про це говорять результати дев'ятого всеукраїнського Муніципального опитування, яке проводилося Міжнародним республіканським інститутом у 21 місті України. Презентація дослідження відбулася 5 червня у Києві. 

Чернігів у трійці обласних центрів, де більшість мешканців схвалює діяльність місцевої влади. Так, 57% чернігівців висловили високий рівень довіри до роботи міської влади і 63% до діяльності в.о. очільника міста Олександра Ломако. 

Наше місто демонструє унікальні результати, йшлося під час презентації дослідження, коли в інших обласних центрах фіксується падіння рівня схвалення роботи місцевої влади, то у Чернігова цей рейтинг зростає. З 53% у 2022 році до 63% у 2023 році, якщо говорити про рівень схвалення роботи в.о. очільника міста. Зазначалося також, що динаміка довіри до місцевого самоврядування збільшується в умовах, коли у Чернігові відсторонений обраний міський голова та введена міська військова адміністрація. 

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту у 21 місті України (Київ та усі обласні центри, де безпекова ситуація дозволяла провести дослідження) з 13 квітня по 14 травня 2024 року за допомогою face-to-face інтерв'ю на дому у респондентів. Вибірка складалася з 16,800 громадян віком від 18 років і старше. Отримані дані у кожному місті були зважені по статі та віку з використанням національних статистичних даних (станом на 1 січня 2022). Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 49%. Опитування було проведено за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!