Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 травня 2024 р.

Яке місце реконструкції водопроводу по вул. Квітнева та просп. Миру від ВНС-4 у стратегії розвитку Чернігова


Фото № 1

Проєкт «Реконструкція водопроводу по вулиці Квітнева та проспекту Миру від ВНС-4 в м. Чернігів, ураженого внаслідок воєнних дій РФ на території України» реалізується з метою прискорення відновлення економіки Чернігова. Інвестиція у покращення місцевої бізнес-інфраструктури та відновлення комунальної інфраструктури сприяє створенню стабільних умов для роботи місцевого та релокованого бізнесу, надання якісних послуг населенню та ефективного наповнення місцевого бюджету. Фінансуючи даний проєкт, Уряд Німеччини (донор) та UNDP в Україні демонструють свою довіру нашій громаді, а також підтверджують, що вектор розвитку міста є вірним.

Наразі розроблений проєкт Плану відновлення та розвитку Чернігівської міської територіальної громади, першим завданням якого є відновлення пошкодженої інфраструктури.

Враховуючи подальше закільцювання даного водогону від водопровідної насосної станції №2, належне питне водозабезпечення матиме населення одного з модульних містечок та близько 34% (96 900 осіб) від загального населення міста Чернігова.

Ключова роль у стратегії розвитку міста: забезпечення технологічних та виробничих процесів підприємств, що підключені до мережі з водопостачання. Місцева ініціатива, яка втілюється в межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), дозволить забезпечити стале функціонування роботи підприємств, створення нових робочих місць та забезпечить функціонування економіки міста.

Інфраструктурне та економічне відновлення міста, у тому числі забезпечення відновлення діяльності й повернення малих і середніх підприємств (МСП). Вплив та очікувані результати:

1. Покращення якісних показників питної води.

2. Залучення безповоротної фінансової допомоги у відновленні постраждалого від військових дій Чернігівського регіону.

3. Реалізація великовартісної реконструкції без додаткового фінансового навантаження на споживачів КП «Чернігівводоканал», зокрема зі сфери МСП.

4. Забезпечення безперебійного та якісного водопостачання споживачів усіх категорій.

5. Скорочення втрат води та витрат на аварійно-відновлювальні роботи.

Цю статтю створено пресслужбою Чернігівської міської ради у межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), що реалізується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Думки, висновки чи рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам/-кам та упорядникам/-цям і не обов’язково відображають погляди уряду Німеччини, GIZ, UNDP або інших агенцій ООН.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!