Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 травня 2024 р.

ЄС та ЮНІСЕФ допомогли облаштувати укриття у семи дитсадках Чернігова


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

У семи дитячих садочках Чернігова проведено капітальний ремонт і облаштування укриттів, завдяки підтримці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Європейського Союзу та Міністерства освіти і науки України.

– Створення безпечних умов для наймолодшого покоління українців є ключовим пріоритетом для розвитку дітей та подолання освітніх втрат, – зазначив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде. – Укриття, відбудовані ЮНІСЕФ за фінансової підтримки Європейського Союзу та інших партнерів – це не лише безпечний простір, а й простір, де діти можуть разом навчатися, гратися, відпочивати у спокійній, ненапруженій атмосфері – простір, де діти можуть залишатися дітьми.

Ремонти й облаштування укриттів проведено у 25 дитячих садочках на Чернігівщині – у м. Чернігів, м. Бобровиця, м. Бахмач, м. Борзна, м. Мена та в інших населених пунктах області. Це перші дружні до дітей укриття з-посеред 63 дитячих садків у Київській, Житомирській та Чернігівській областях, де облаштовують укриття в межах цієї ініціативи.

 

ЮНІСЕФ вже має досвід в облаштуванні дружніх до дітей укриттів за концепцією «Нумо розвиватися». Дружні до дітей простори містять елементи, які сприяють розвитку ключових навичок дітей від 2 до 6 років. Вони забезпечують якісне освітнє середовище, яке допоможе організувати перебування дітей в укритті з користю. Навчально-ігрові простори включають зону творчості, зону природознавства та інформаційно-навчальну зону. Частини укриття устатковані столиками і стільцями для навчання та настільних ігор, стелажами для книг, а одна зі стін може використовуватися як стіна-дошка для малювання крейдою.

Ремонтні роботи в 63 дитячих садках, здійснені за кошти Європейського Союзу, включають комплексні роботи з ремонту приміщень, облаштування вентиляції, гідро- та термоізоляції, освітлення. Окрім того, було покращено санітарні умови за кошти, виділені Королівством Бельгія.

За повідомленням Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!