Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 травня 2024 р.

Масштабна реконструкція тепломереж: Чернігів отримає грант НЕФКО у розмірі 5 млн 200 тис. євро


Фото № 1
Фото № 2

Чернігів отримає 5 млн 200 тис. євро грантових коштів на реконструкцію трубопроводів централізованої системи теплопостачання КП «Теплокомуненерго». 28 травня рішенням сесії Чернігівської міської ради затверджено договір про грант між Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) та Чернігівською міською радою. 

 

– 22 травня в Гельсінкі, штаб-квартирі НЕФКО, підписаний договір про грант і, відповідно до регламентів НЕФКО та Чернігівської міської ради, секретар міської ради, який виконує обов'язки Чернігівського міського голови, підписав цей договір, після його мала затвердити сесія. Далі починається більш активна робота саме щодо реалізації проєктів, попередньо, це відбуватиметься протягом 18 місяців. Тобто, в цьому році – тендерні процедури, але, все ж таки, сподіваємось вже в цьому році виконати перший етап – відновлення теплової ізоляції повітряних магістральних мереж,   розповідає радник секретаря Чернігівської міської ради з питань теплопостачання Олексій Щербина.

 

Чернігів єдиний обласний центр, який залучив такі кошти для відновлення теплових мереж. І вони не кредитні, а грантові, отже, їх не потрібно повертати. 

– Ми наполягали на тому, що це має бути саме грант, – говорить Олексій Щербина. 

Проєкт ще й екологічного спрямування, його реалізація має на меті знизити майже вдвічі споживання теплової енергії та зменшити викиди парникових газів. 

– Було вибрано три основних напрямки – повне відновлення теплової ізоляції повітряних мереж магістралі №1, протяжністю 3,3 км, і перекладання на двох ділянках – просп. Перемоги та на вул. Коцюбинського. Таких масштабних проєктів реконструкції системи централізованого теплопостачання місто ще не мало. Для нас це дуже знаково, – говорить радник секретаря ЧМР.   

Зараз проводяться підготовчі роботи для визначення підрядних організацій.

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Сюжет телеканалу «Дитинець»

Головне фото Суспільне Чернігів

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!