Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 травня 2024 р.

Підтримка військових та зміцнення фортифікаційних споруд довкола Чернігова: загальноміська нарада


Фото № 1
Фото № 2

6 млн грн перераховано 13-ій бригаді Національної гвардії України «Хартія» з бюджету Чернігівської міської територіальної громади. Минулого тижня у зв'язку з наступальними діями рф на харківському напрямку та важливістю підтримки наших захисників, в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако зв'язався зі згаданою бригадою, дізнався потребу, і було прийнято рішення про надання оперативної допомоги. Про результати Ломако повідомив під час загальноміської наради 21 травня. 

 

 

У нас була чітка домовленість, що ці кошти громада Чернігова спрямовує на підтримку обороноздатності для того, щоб можна було стримати наступ ворога на харківському напрямку. Це була цільова допомога: на ремонт транспортних засобів, придання дронів і ще деякого обладнання,  пояснив Олександр Ломако.

 

 

 

Крім того, тримає міська рада і зв'язок із захисниками чернігівського напрямку, зокрема, Нацгвардією. Від яких також надійшла заявка, до якої включені FPV-дрони, квадрокоптери, старлінки, транспортні засоби тощо. Частина допомоги їм буде надана вже 28 травня, рішенням сесії Чернігівради.

– Ми з власності громади у державну, на військові частини, будемо передавати придбане нами обладання, зокрема, автомобілі і старлінки. В тому числі, і Нацгвардія отримає від нас допомогу, – повідомив в.о. очільника міста. 

У співпраці з військовими ведеться робота і в напрямку зміцнення оборонних споруд довкола Чернігова. Минулого тижня Олександр Ломако взяв участь у сесії Київської міської ради, під час якої звернувся до депкорпусу стосовно виділення фінансової підтримки для зміцнення фортифікаційних споруд, адже наше місто захищає не тільки себе, але й країну та столицю з північного напрямку. 

– Зараз є домовленість з мером Києва Віталієм Кличком про 25 млн грн, а депутати деякі запропонували і 30 млн, подивимось, яке буде рішення прийнято, – проінформував Ломако. 

Київська міська рада вже внесла зміни до програми Захисник Києва, які дозволяють допомогти Чернігову у зведенні оборонних споруд. На червень заплановане засідання бюджетної сесії, де і буде прийнято рішення про виділення коштів. Аби не втрачати час, Ломако доручив фінансовому управлінню Чернігівської міської ради готувати зміни до місцевого бюджету, аби можна було розпочати роботи з укріплення фортифікацій, що здійснюватиметься на умовах співфінансування Чернігова та Києва.

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!