Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 травня 2024 р.

Олександр Ломако виступив перед депутатами Київради з проханням фінансово підтримати роботи з розбудови фортифікаційних споруд довкола Чернігова


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако сьогодні, 16 травня, взяв участь у ІII сесії Київської міської ради ІХ скликання, під час якої звернувся до депутатського корпусу стосовно підтримки нашого міста у частині зміцнення довкола нього існуючих фортифікаційних споруд та будівництва нових.  

Враховуючи, що наше місто захищає країну та столицю з північного напрямку, від його обороноздатності залежить і безпека Києва. Фінансові можливості бюджету нашої міської громади обмежені, у зв'язку із вилученням військового ПДФО та необхідністю продовжувати відбудову Чернігова. Тому, для зміцнення військових інженерно-технічних споруд необхідно заручитися зовнішньою підтримкою. 

– Сьогодні, враховуючи тривожну ситуацію по всій лінії фронту, зокрема, на Харківщині, та звернення до нас військового керівництва, необхідно продовжити зміцнення існуючих та будівництво нових оборонних споруд. Враховуючи, що від міцної фортифікації залежить захист не тільки Чернігова, а й Києва, звертаємось до громади столиці підтримати ці роботи на умовах співфінансування. Дякую меру столиці Віталію Кличку за розуміння важливості цього питання та підтримку Чернігова!, – сказав під час свого виступу у Київраді в.о. очільника нашого міста. 

 

Київський міський голова Віталій Кличко дав відповідне доручення – опрацювати звернення Чернігівської міської ради та знайти можливість допомогти, адже від цього напряму залежить захист столиці з північного напрямку. 

 

– Даю завдання профільному заступнику опрацювати це питання. Враховуючи, що фортифікаційні споруди це вкрай важливо. На жаль, ми бачимо, що втрачаємо території там, де вони своєчасно не були збудовані. На півночі місто Київ захищає місто Чернігів. Дякуючи незламності чернігівців, ворог на початковому етапі війни не зміг прорватися до Києва. Переконаний, це питання опрацюємо і зможемо допомогти не тільки чернігівцям, а й зробити наше місто більш міцним, – сказав міський голова Києва Віталій Кличко. 

 

Олександр Ломако принагідно подякував Київській міській раді та громаді столиці за підтримку нашого міста. Зокрема, в 2022 році ми отримали від них 100 млн грн на відбудову критичної інфраструктури та житла. 

Виступ в.о. міського голови Чернігова на засіданні сесії Київської міської ради

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!