Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 травня 2024 р.

Як Чернігів став переможцем спільного проєкту UNDP в Україні та GIZ?


Фото № 1

У Чернігові реалізується проєкт, метою якого є відновлення комунальної інфраструктури, створення стабільних умов для роботи місцевого бізнесу, надання якісних послуг населенню та ефективне наповнення бюджету міста.

У рамках місцевої ініціативи «Реконструкція водопроводу по вулиці Квітнева та проспекту Миру від ВНС-4 в м. Чернігів, ураженого внаслідок воєнних дій РФ на території України», яка втілюється в межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), відремонтують пошкоджений водогін, загальною довжиною 2 156 м. Наразі вже демонтовано 1 125 м трубопроводу, діаметром 400 мм, а на їх місце прокладено поліетиленову трубу такого ж діаметра. Одночасно встановлюють нові колодязі та камери, в яких виконується перепідключення промислових об’єктів із заміною старої запірної арматури на сучасну.

Досягнення цієї мети стало можливим виключно завдяки проєкту SRER та підтримці України міжнародними організаціями. Загальний обсяг інвестицій – понад 44 млн грн, з яких грантові кошти – майже 33,4 млн грн.

Реконструкція водогону, пошкодженого в наслідок чисельних авіаційних бомбардувань, протяжністю 2 156 м, який був побудований ще у 1969 році з чавунних та сталевих труб, діаметром 400 мм, дозволить забезпечити надійним та безперебійним централізованим водопостачанням значну кількість підприємств різних форм власності, а також мешканців багатоповерхових будинків та приватного сектору.

Переваги грантового проєкту: забезпечення понад 35 підприємств водою та надання доступу до водопостачання чотирьом мікрорайонам міста, де проживають 42 тисячі осіб, а також можливості уникнути перебоїв у водопостачанні, що прямо впливає на виробничий процес та якість життя населення. Покращена інфраструктура, розвиток малого та середнього бізнесу зроблять громаду привабливішою для зовнішніх інвесторів, що сприятиме подальшому зростанню економіки міста.

Цю статтю створено пресслужбою Чернігівської міської ради у межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), що реалізується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Думки, висновки чи рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам/-кам та упорядникам/-цям і не обов’язково відображають погляди уряду Німеччини, GIZ, UNDP або інших агенцій ООН.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!