Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 травня 2024 р.

Активну молодь Чернігова відзначили Подяками міського голови за зміцнення зв'язків з європейськими партнерами

+24
+21

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25
Фото № 26
Фото № 27

З нагоди Дня Європи відбулася зустріч в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако з представниками та представницями активної молоді. Учнівська та студентська спільноти успішно налагоджують зв'язки з європейськими партнерами, реалізують десятки важливих проєктів, які сприяють розвитку їх молодіжних об'єднань та нашого міста. За внесок у зміцнення зовнішніх зв'язків присутні на заході отримали Подяки міського голови. 

 

– Дякую за ваш внесок у розвиток нашої громади, ваших ком'юніті та міста в цілому. За розвиток партнерств. За вами майбутнє! Будьте сміливими, активними, креативними. Шукайте зв'язки. Разом у комунікації з нашими європейськими партнерами ми зможемо реалізувати проєкти, які зроблять Україну і наше місто розвиненими, європейськими, демократичними, відкритими. Не бійтеся нічого! Використовуйте кожен шанс, – сказав під час зустрічі в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

 

 

 

Прикладом успішної співпраці з партнерами є і оновлений простір, в якому відбувалась ця зустріч. Це соціально-культурний центр, створений для проведення заходів, які сприятимуть згуртованості та активності чернігівців. Проєкт реалізували завдяки співпраці Чернігівської міської ради та КП «Міський палац культури ім. В. Радченка» з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців, Програмі розвитку ООН та нашого міста-побратима Аахена (Німеччина).

Подякою за плідну партнерську співпрацю, надання потужної гуманітарної допомоги мешканцям міста, вагомий внесок у відновлення міста-Героя Чернігова нагороджено:

Голову Київського польового офісу УВКБ Крістіан Лангехенке 

Подякою за внесок у зміцнення співпраці на європейському рівні та розвиток демократичних цінностей нагороджено:

  1. Спеціалізовану загальноосвітню середню школу № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов. З 2024 року на базі школи, у рамках співпраці з БФ «SavED», за підтримки Google, відкрито цифровий освітній простір. В рамках проєкту започатковано партнерство між чернігівськими та фінськими школами, основна мета якого, обмін досвідом за темою «Роботехніка та її інтеграція в різні навчальні предмети».
  2. Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту. Співпраця з містом-побратимом Меммінгеном (Німеччина) розпочалася у 2002 році з підготовки сантехніків, а з 2012 продовжилася у сфері роботехніки. У 2016 року за підтримки партнерів у закладі створений міжрегіональний практичний центр. Пріоритетами подальшої співпраці є впровадження енергозберігаючих технологій.
  3. КЗ «Позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» Чернігівської міської ради. Протягом 2023 року в співпраці з європейськими партнерами Центром реалізовані наступні проєкти: «Щасливі разом» – за кошти благодійників Латвії; благоустрій простору біля клубу «Ровесник» (в межах проєкту «EU4Recovery за фінансової підтримки ЄС); встановлення сонячних панелей (за підтримки ПРООН); «Спільно. Точки зустрічі» (за підтримки UNICEF Ukraine) та інші.
  4. Чернігівська міська комунальна централізована бібліотечна система. Завдяки допомозі європейських партнерів вдалося відбудувати будівлю бібліотеки ім. М. Коцюбинського та відновити її роботу в сучасному форматі. За останні два роки проведена робота з оновлення книжкового фонду, в тому числі, мовами країн ЄС.
  5. Вихованець КПНЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа «Атлет» Чернігівської міської ради Андрій Ревко – член збірної команди України з важкої атлетики, майстер спорту України. В 2023 році на чемпіонаті Європи серед юніорів до 20 років в м. Бухарест (Румунія) виборов друге місце.
  6. Микита Рубановський – член збірної команди України, майстер спорту міжнародного класу з важкої атлетики. У 2022 році зайняв перше місце на чемпіонаті Європи серед юніорів до 20 років, м. Дуррес (Албанія); у 2024-му – сьоме місце на чемпіонаті Європи в м. Софія (Болгарія) вже серед дорослих.
  7. Молодіжна рада при Чернігівському міському голові. Члени ради є амбасадорами міста у європейських молодіжних органах та всеукраїнських громадських організаціях. Протягом року проведені заходи до Дня молоді, Дня Європи, Дня місцевого самоврядування, екологічні акції та дитячі свята, тренінги. Завдяки керівництву ради залучена волонтерська гуманітарна місцевим мешканцям та ЗСУ. 
  8. НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка. На сьогодні університет має 18 угод про міжнародну співпрацю.  
  9. Студентки НУ «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка Христина Горбач та Юлія Скляр. У рамках програми міжнародної академічної мобільності під час навчання у Польщі.
  10. НУ «Чернігівська політехніка». Співпрацює з партнерами з більше 20 країн. Зокрема, у 2023-2024 рр. реалізується проєкт «Lab Discovery Engine», в рамках субгранту проєкту NGI Search, програми Горизонт Європа, у співпраці з установами Німеччини та Іспанії задля покращення якості освіти в умовах воєнного стану та дистанційної форми освіти
  11. Здобувачі вищої освіти, які є учасниками проєктної команди та виконують завдання щодо розробки віддаленої лабораторії силової електроніки на базі системи LabDiscoveryEngine:
  • Владислав Байда – аспірант НУ «Чернігівська політехніка», розробив серверну частину в рамках проекту LAB DISCOVERY ENGINE;
  • Богдан Велігорський – студент-магістр НУ «Чернігівська політехніка», відповідальний за реалізацію користувацького інтерфейсу в рамках реалізації даного проекту;
  • Владислав Лисюк – студент НУ «Чернігівська політехніка», брав участь у розробці апаратної частини віддаленої лабораторії силової електроніки на базі системи LabDiscoveryEngine.

Також на цьому заході презентували фотовиставку світлин Аахена та Чернігова. Проєкт «2096 км – далеко, але так близько» – спроба показати спорідненість двох міст-побратимів, зокрема, періоди воєн та подолання їх наслідків. Світлини німецького Аахена зроблені Ахімом Ферраррі, Чернігова – Валентином Бобирем. 

Ще один проєкт, з яким могли ознайомитися учасники та учасниці цієї зустрічі, результат співпраці Чернігівської міської ради та Рейнсько-Вестфальського університету м. Аахен. В 2023 році студенти факультету архітектури та урбаністики розробили дизайни та планування вулиці Борисоглібської у Чернігові. В основі проєктів європейські підходи стійкості, інклюзивності, мобільності. Однією з основних цілей було передати засобами архітектури та дизайну партнерство між містами-побратимами.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!