Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 березня 2024 р.

Чернігів продовжує співпрацю з GIZ. Підписано Меморандум, спрямований на посилення стійкості міста у сфері життєзабезпечення


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Сьогодні, 25 березня, підписано Меморандум про взаєморозуміння між Чернігівською міською радою та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Громаду Чернігова представляв в.о. міського голови Олександр Ломако, а GIZ – директор проєкту «Посилення стійкості міст у сферах інфраструктури життєзабезпечення та житлового фонду» (SUR), який є частиною допомоги перехідного періоду уряду Німеччини за дорученням Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), Ерік Швайкхард. 

 

Меморандум має сприяти покращенню фахових, інфраструктурних та інституціональних спроможностей громади у сферах сталого функціонування систем життєзабезпечення та критичної інфраструктури,  забезпечення населення житлом та доступу до об’єктів соціальної інфраструктури.

 

 

 

 

– Хотів би висловити слова подяки народу Німеччини та постійній підтримці України, і політичній, і у відновленні. А також GIZ за ці проєкти, які вже реалізовані та будуть реалізовані в Чернігові,  сказав під час зустрічі Олександр Ломако. – Чернігів одне з міст, якому ворогом на початковому етапі війні завдано найбільших руйнувань. Воно потребує і відновлення, і розвитку. В умовах браку власних коштів і необхідності те, що у нас є, в першу чергу, направляти на підтримку ЗСУ, для нас є надзвичайно важливою співпраця з міжнародними партнерами. 

GIZ – багаторічний парнер нашого міста. Завдяки його участі ще до початку повномасштабної російсько-української війни реалізовано проєкт тепломодернізації будівлі пологового будинку, а після 24 лютого 2022 року організація, наприклад, допомогла з будівництвом та устаткуванням для модульної лікарні, що на території міської лікарні №3, реконструкцією водопроводу по вул. Квітневій, відновленням школи №3 після ракетного удару рф 19 серпня 2022 року. 

– Пане Еріку, у вашій особі хочу подякувати GIZ за те, що вірите у нас і продовжуєте бути надійним партнером Чернігова. Дякую, що ми сьогодні маємо можливість підписувати Меморандум, який, переконаний, стане основою реалізації нових проєктів, важливих для нашого міста, – звернувся до партнерів в.о. міського голови. 

 

Ерік Швайкхард запевнив, що GIZ і надалі підтримуватиме розвиток Чернігова в рамках цього проєкту – насамперед, у сфері житла та інфраструктури.

– Це може бути не тільки технічна, але й соціальна інфраструктура. Окрім безпосередньої реалізації -  тобто будівництва, ми також пропонуємо  консультативну підтримку в рамках проєкту SUR. Оскільки це новий проєкт, нам важливо зрозуміти чого потребують міста і що важливо саме для вашого міста,  зазначив пан Швайкхард.

 

Після підписання Меморандуму, було представлено стан справ у сферах тепло– та водопостачання міста, а також освіти. Крім того, конкретні проєкти, реалізація яких вплине на подальше функціонування важливих інфраструктурних об'єктів та стабільне забезпечення містян базовими послугами. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!