Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 березня 2024 р.

Велике весняне прибирання міста та ремонт доріг: загальноміська нарада в муніципалітеті

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Комунальне підприємство «АТП-2528» почало весняне прибирання доріг. Про це доповів під час загальноміської наради 12 березня його керівник Руслан Волок. 

 Підприємство почало весняне прибирання міста від сміття та бруду. Зараз «йдемо» проспектом Миру та вулицею Героїв Чорнобиля, доповів Волок. 

Керівник КП зазначив, що є певні складнощі з прибирання вулиць, де водії залишають вночі свій приватний транспорт. Комунальникам доводиться такі дороги прибирати окремими ділянками, що впливає на темпи виконання робіт. В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако, враховуючи вищесказане, висловив думку, що можливо було б ефективно залучити до цього процесу муніципальну варту та патрульну поліцію, які б попереджали водіїв про заплановані роботи, аби вони паркувалися в інших місцях. 

 

Ремонт дорожньої мережі

Підняли під час наради і питання майбутніх ремонтних робіт. 

 Почали цього тижня тендерні процедури із закупівлі асфальтобетону, щебеню і т.д., – повідомив керівник КП «АТП-2528». 

Олександр Ломако додав, що до переліку адрес, де в цьому році буде зроблено ремонт, включено і вул. І. Мазепи, а також розглядається можливість додати вул. Льотна. 

 

– Додали до цього списку вул. І. Мазепи (від нової дороги на Шерстянку до виїзду), вартість робіт за минулорічними цінами – 53 млн грн. Це одна із найгірших ділянок у місті, особливо, коли не працює міст через р. Десна і там великий потік транспорту. А також розглядаємо варіант ремонту вул. Льотна. Там питання в тому, що частина землі під дорогою у власності Міноборони. Якщо заберемо цю землю, то вже в цьому році почнемо роботи, пояснив в.о. очільника міста. 

 

 

Виконання доручень

Розглянули під час наради і виконання доручень, які в.о. міського голови озвучив керівникам ЖЕКів та КП під час минулої загальноміської наради. Зокрема, на будинку по вул. П'ятницька, 11, КП «Деснянське» встановило маяки для спостереження за станом тріщин.

 

 

– За вашим дорученням вув особисто на будинку. Потім організували комісію. Будинок кінця 40-х – початку 50-х років. Тріщини по будинку є. Встановили маяки для спостереження, якщо вони будуть розірвані, то замовлятимемо експертизу і прийматимемо рішення, – доповів начальник КП Віктор Пригара. 

 

 

 

Усунута чи відремонтована і решта озвучених раніше проблем, мова про: накритий бетонною плитою колодязь на вул. Волковича між будинками 10 та 12; цеглу, яка падала з даху на вул. Козацькій, 4 А; зламану ливневу решітку в підземному переході на вул. Героїв Чорнобиля; провалля на просп. Левка Лук'яненка, в районі магазину «Квартал», та на зупинці біля готелю «Україна». 

Також Олександр Ломако озвучив новий перелік проблемних питань і доручив їх оперативно вирішити: 

  • КП «Деснянське»: вул. П’ятницька, 61 з 8-го поверху обвалюється бетонна балконна плита;
  • КП «ЖЕК-13»: на вул. Волковича, між буд. 2а та 4  ліквідувати яму, куди мешканці викидають сміття;
  • КП «Новозаводське»: на вул. Мазепи, між буд. 43 і 45 – обстежити дитячий майданчик;
  • КП «ЖЕК-10»: у підвалі будинку на просп. Левка Лук'яненко, 14 оселилися безхатьки і мешканці не можуть користуватися укритям;
  • ОТКЕ прибрати територію довкола теплопункту на вул. Тероборони.

Крім того, в.о. очільника міста доручив муніципальній варті та ЖЕКам слідкувати за появою на території міста стихійних сміттєзвалищ та оперативно ліквідовувати їх. 

– На це потрібно реагувати дуже швидко, робити об'їзди. Як тільки побачили стихійне сміттєзвалище – шукайте варіанти ліквідації. Такого бардака не має бути. 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Головне фото зі сторінки у Facebook управління ЖКГ

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!