Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 лютого 2024 р.

Чернігів відвідала делегація з Латвії — дивилась на результати співпраці та говорила про подальше партнерство

+9
+6

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12

З черговим візитом у Чернігові представники Латвії. 22 лютого в.о. міського голови Олександр Ломако зустрівся з державним секретарем міністерства економіки Латвійської Республіки Едмундсом Валантісом, головою представництва в Україні латвійського агентства інвестицій та розвитку Айнарсом Межулісом, заступницею Надзвичайного і Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні з питань реформ і реконструкції Мадарою Сіліня. 

Чернігів продовжує розвивати партнерство з Латвією. Під час цієї зустрічі було обговорено можливість надання допомоги для відновлення школи №19 та насосної станції №3 КП «Чернігівводоканал». Обидва об'єкти отримали суттєві пошкодження під час активних бойових дій у 2022 році. 

— Освіта та галузь, де ми продовжуємо потребувати підтримки у відновленні. Це про майбутнє. Про відчуття нормальності для наших дітей. Дуже важливо, щоб люди поверталися до міста. Під час бойових дій пошкоджень зазнали 80 % освітніх закладів міста. З допомогою партнерів ми продовжуємо їхнє відновлення. Зокрема, мова про школу №19, одну з найпошкодженіших. І ще один важливий проєкт відновлення водонасосної станції, яка забезпечує водопостачання 40 % міста,  повідомив під час зустрічі Олександр Ломако. 

Також делегація оглянула встановлені на території модульного містечка що на вул. В. Дрозда будинки, виготовлення та передачу яких профінансувала її країна. А також відвідала дитсадок №10 — один із ДНЗ, для яких Латвія передала меблі. 

— Наш уряд не припиняє допомагати Україні і Чернігову. Наступні транші для Чернігівщини вже затверджені. І ми тут, щоб зрозуміти як краще зможемо допомогти, чого потребує регіон, зазначив Едмундс Валантіс.

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!