Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 лютого 2024 р.

Міжнародний комітет Червоного Хреста продовжує підтримувати Чернігів і допомагати з відбудовою


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

У Чернігівській міській раді відбулася зустріч із представниками субделегації місії Міжнародного комітету Червоного Хреста. 13 лютого в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако спілкувався з головою субделегації Джадом Мукалледом та іншими її представниками. 

Це не перша робоча зустріч, під час якої досягаються домовленості про продовження співпраці. МКЧХ серед організацій, які одними з перших відгукнулися на прохання допомогти з відбудовою міста щойно завершилися активні бойові дії на території області. Наразі спільними зусиллями реалізовано низку важливих проєктів, а під час теперішнього спілкування говорили про плани на майбутнє. 

 Хотів би висловити слова подяки Міжнародному комітету Червоного Хреста. В цих надзвичайно складних умовах, в умовах жорсткої війни, коли Чернігів зазнав надзвичайних втрат і руйнувань, Червоний Хрест одним із перших відгукнувся на наші прохання про допомогу, про підтримку, — подякував представникам організації Олександр Ломако. — Справа не тільки в коштах, а в тому, що це демонструє додаткову підтримку нашим мешканцям, які сильно постраждали, але продовжують відновлювати місто і захищати країну. Щиро вам дякую від імені всієї громади . 

 

Завдяки участі та спрямованим коштам Міжнародного комітету Червоного Хреста у місті за час повномасштабної війни реалізовано низку важливих проєктів, пов'язаних із відновленням потужностей об'єктів критичної інфраструктури, закладів освіти та медицини. Зокрема: КП «Чернігівводоканал» (надана допомога для відбудови зруйнованої ВНС-2, реконструкції водопроводу, обладнання), АТ «ОТКЕ» (надано обладнання, техніку), КП «ТКЕ» (відновлено систему паливоподачі Чернігівської ТЕЦ), дитсадкам №71 та №75 (ремонт), пологовому будинку. 

— Основним для нас було — допомогти вам із відновленням критичної інфраструктури, щоб основні послуги повернулися до цивільного населення. Сподіваємось, користь від нашої допомоги вони отримуватимуть впродовж наступних 10-15 років,  зазначив під час зустрічі голова субделегації МКЧХ Джад Мукаллед.

 

 

 

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!