Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 лютого 2024 р.

Законопроєкт про мобілізацію: Чернігівська міська рада звернулась до Верховної Ради


Фото № 1

Депутати Чернігівської міської ради на засіданні 37-ї (позачергової) сесії VIIІ скликання восьмого лютого схвалили звернення до Верховної Ради України щодо підготовки законопроєкту під реєстраційним номером 10449 до другого читання. Цей законопроєкт передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, ухвалила в першому читанні ВРУ сьомого лютого.

Депутати Чернігівської міської ради просять прибрати необхідність прийняття окремого рішення Ставки Верховного Головнокомандувача та надати безумовне право військовослужбовцям як мобілізованим, так і контрактникам на звільнення за їхнім бажанням з військової служби після служби протягом не більше 36 місяців під час воєнного стану. 

 — Зараз буде процес другого читання. Я не хочу, щоб ми, як депутати міської ради, торкалися питань, які однозначно не в нашій компетенції і їх має вирішувати військове командування, політичне керівництво країни, депутати Верховної Ради. Але до нас, як до представників громади, звертається багато чернігівців щодо одного важливого питання — термін на який мобілізуються захисники. Зараз в законі визначено 36 місяців і сказано, що рішення окремо приймається Ставкою про демобілізацію. Ми хотіли б, щоб нардепи залишили виключно «не більше 36 місяців», тому що в іншому випадку жодної демобілізації не буде і не буде ротації, — зауважив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

Детальніше у тексті цього звернення.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Сюжет телеканалу «Дитинець»

Головне фото ілюстративне з мережі Інтернет

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!