Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 лютого 2024 р.

Цього року у місті планується виконати тільки ямковий ремонт доріг і завершити вул. Любецьку


Фото № 1
Фото № 2

Сьогодні, шостого лютого, під час загальноміської наради в Чернігівській міській раді розглянули питання ремонту доріг. Наразі триває обстеження вулично-дорожньої мережі, яке виконують комунальники. В.о. міського голови Олександр Ломако повідомив, що за результатами буде складено перелік необхідних робіт і проаналізовано, які вдасться виконати. 

Під час наради йшлося про те, що це буде ямковий та ремонт струменевим методом. Також планується закінчити роботи з відновлення дорожнього покриття на вул. Любецькій, аби відкрити там проїзд для автотранспорту. 

 

— Планується проведення ямкового ремонту та ремонту струменевим методом, грейдування, відновлення люків, завершення робіт на Любецькій та відновлення покриття на перехресті вулиць Пашина та Тероборони. Однак, зробити щось більше немає фінансування, — говорить начальник управління ЖКГ Ярослав Куц. 

 

 

 

Ямковий ремонт доріг це тимчасове вирішення питання, що дозволить на певний проміжок часу покращити пересування дорогами Чернігова, але цього вистачить, у кращому випадку, на рік, зазначив начальник управління ЖКГ. 

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що у місті назбиралося чимало питань, пов'язаних зі станом доріг. Останні два роки фінансові ресурси спрямовували на ліквідацію наслідків активних бойових дій, підтримку ЗСУ, соціальні програми. Ремонт доріг не був серед пріоритетів. Зараз же важливо виконати найпростіші роботи, аби забезпечити безперешкодний рух дорогами. 

Крім того, начальник управління ЖКГ Ярослав Куц також зазначив, що на стан доріг вплинуло пересування важкої техніки у 2022 році, що пришвидшило їх руйнування. 

— Треба розуміти, що на всіх дорогах порушений верхній шар асфальтового покриття. Специфіка доріг така, що верхній шар бітуму кристалізується. Машини, рухаючись дорогами, цей шар гумою не пошкоджують і він може стояти  десять років. Як тільки по ньому пустити танк, то він знімає цей захисний шар. У нього проникає вода, а при коливанні температур (які особливо сильні цього року) дорога руйнується далі.

Ще у 2022 році, відразу після завершення активних бойових дій на території області, журналісти телеканалу Новий Чернігів вивчали питання як пересування важкої техніки дорогами міста, вплинуло на їх стан. Детальніше в сюжеті

Пресслужба Чернігівської міської ради, Управління ЖКГ Чернігівської міської ради

Сюжет телеканалу Новий Чернігів, серпень 2022 року

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!