Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 лютого 2024 р.

У січні в пологовому Чернігова народилась рекордна кількість малюків. Місто продовжує підтримувати сім'ї з новонародженими


Фото № 1

На засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради шостого лютого затвердили рішення про надання одноразової матеріальної допомоги при народженні дитини. Цього разу виплати з бюджету Чернігівської територіальної громади отримає ще 151 чернігівка. Загальна сума виплат 1,415 млн грн.

Тож, цього місяця допомогу від міста отримають:

  • 73 сім’ї по 5 тис. грн на першу дитину на загальну суму 365 тис. грн;
  • 53 сім’ї по 10 тис. грн на другу дитину — на  530 тис. грн;
  • 19 сімей по 20 тис. грн на третю дитину на 380 тис. грн;
  • чотири сім’ї по 20 тис. грн на четверту дитину на 80 тис. грн;
  • дві сім’ї, в якій народилася двійня на 60 тис. грн.

Під час засідання також прозвучала інформація, що у пологовому будинку Чернігова у січні 2024 року народилося 182 малюки — 92 дівчинки та 90 хлопчиків. Це є рекордом за останні два роки. Після початку широкомасштабної російсько-української війни рівень народжуваності знизився, в середньому до 140 немовлят щомісяця. 

Нагадаємо, що кожна чернігівська родина при народженні дитини може отримати фінансову підтримку від міста. Виплати здійснюються в рамках Програми підтримки народжуваності, яка направлена на покращення демографічної ситуації. Весь комплект документів, який розглядається комісією з попереднього вивчення питання надання допомоги при народженні, подається до відділу звернень громадян Чернігівської міської ради не пізніше, ніж через 12 місяців після народження дитини.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Головне фото ілюстративне з мережі Інтернет

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!