Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 лютого 2024 р.

У школі №7 для вчителів відкрили сучасний тренінговий центр

+8
+5

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11

Це проєкт гуманітарного реагування «KOLO Clubs 2.0», що впроваджується громадською організацією «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (ГО «DOCCU») за фінансової підтримки міжнародної неурядової організації Finn Church Aid (FCA).

Першого лютого у тренінговому центрі для вчителів «Kolo teachers HUB» зібралися освітяни, представники партнерських організацій, щоб підвести підсумки даного проєкту, який реалізовувався протягом 2022-2023 років загалом у чотирьох територіальних громадах, зокрема у Чернігівській.

На урочисте відкриття завітав і в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако, який подякував партнерам за можливості, які надав проєкт для вчителів, учнів та їх батьків.

 

Діти та їх освіта це наше майбутнє. І те, що під час війни ми відкриваємо такі заклади, говорить: ми обов’язково переможемо. Дуже добре, що Чернігів робить це спільно з такими партнерами. Ви великі друзі нашого міста, люди, які у важку для Чернігова мить надали підтримку. Такого простору, впевнений, немає в жодному обласному центрі України. Мені дуже приємно, що Чернігів має такий осередок, і спільна відповідальність нашої громади, зокрема, адміністрації школи, щоб тут було багато проведено цікавих і корисних заходів, можливо, всеукраїнського рівня, зауважив Олександр Ломако.

 

Виконавча директорка філії FCA в Україні Патриція Марущак розповіла, що тренінговий центр для вчителів «Kolo teachers HUB» є унікальним майданчиком для вчителів, де вони будуть обмінюватися своїми знаннями та професійно розвиватися.

На фото зліва направо: в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако, виконавча директорка філії FCA в Україні Патриція Марущак, заступниця голови ГО «DOCCU» Валентина Полторак.

Цей хаб демонструє, як саме повинен виглядати сучасний освітній простір. Кожен крок, який ми тут робимо разом не лише реформує наші школи, але і формує майбутнє наших дітей, громади і країни, говорить Патриція Марущак.

— Наразі важливо психологічно підтримувати вчителів, які щодня працюють з дітьми, підтримувати їхні компетентності та можливості для розвитку. Для того, щоб створити такий тренінговий центр, наша команда працювала майже рік. Це найкраща практика, про яку ми будемо розповідати в Україні, додала заступниця голови ГО «DOCCU» Валентина Полторак.

Світлини зі сторінки у Facebook Василя Білогури

Під час реалізації проєкту «KOLO Clubs 2.0» було проведено багато різноманітних заходів: активності щодо демократії та прав людини, STEM-освіта, робототехніка, спортивні ігри та театральні гуртки; хакатон з написання проєктного менеджменту; літні табори; тренінги з акторської майстерності та історії Чернігівського краю; психологічна підтримка для дітей і батьків тощо.

До всіх дитячих активностей, які були проведені в рамках цього проєкту, тільки у 2022 році долучилися понад шість тисяч учнів та учениць.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Сюжет телеканалу Дитинець

Головне фото зі сторінки у Facebook Василя Білогури

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!