Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 грудня 2023 р.

Повідомлення про оприлюднення регуляторного акта - проєкту рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про вартість проїзду у міському пасажирському автомобільному транспорті»

Відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань оприлюднюється проєкт рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про вартість проїзду у міському пасажирському автомобільному транспорті».

Так, зміст зазначеного проєкту передбачає застосування для суб’єктів господарювання (незалежно від форми власності, відомчої підпорядкованості та організаційно-правової форми господарювання), які здійснюють перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування «Базовий тариф» на проїзд у автобусі – 17,00 грн;

«Базовий тариф» застосовується при розрахунку за проїзд готівковими коштами.

При розрахунку за проїзд безконтактною банківською карткою чи пристроєм з технологією NFC встановити понижуючий коригувальний коефіцієнт до «Базового тарифу» у розмірі 0,8823529412.

Вартість разового квитка на проїзд в автобусі на міських маршрутах загального користування з можливістю пересадки впродовж 30 хвилин, при розрахунку за проїзд з використанням електронного квитка, встановити з урахуванням понижуючого коригувального коефіцієнту до «Базового тарифу» у розмірі 0,7058823529.

Вартість разового квитка на проїзд в автобусі на міських маршрутах загального користування для учнів закладів загальної середньої освіти міста Чернігова з можливістю пересадки впродовж 30 хвилин, при розрахунку за проїзд з використанням електронного квитка, за наявності учнівського квитка, встановити з урахуванням понижуючого коригувального коефіцієнту до «Базового тарифу» у розмірі 0,2941176471.

Розробник проєкту – управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради (адреса: 14035, м. Чернігів, вул. Шевченка, 50 Б; електронна адреса: [email protected]).

Проєкт рішення спрямований на досягнення балансу інтересів пасажирів та перевізників, які працюють на міських автобусних маршрутах загального користування та передбачає:

-приведення тарифу на перевезення пасажирів у міському пасажирському автотранспорті в місті Чернігові до економічно обґрунтованого рівня;

-збереження ринку соціально важливої послуги пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування;

-забезпечення безпечного функціонування автомобільного транспорту загального користування;

-сприяння розвитку ринкової інфраструктури пасажирського автотранспорту;

-підтримання рівня обслуговування пасажирів, фінансового стану автопідприємств та фізичних осіб-підприємців;

-створення прозорого конкурентного середовища, збільшення ефективності використання рухомого складу.

Підставою для розробки проєкту є Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України «Про автомобільний транспорт», стаття 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Закон України «Про ціни та ціноутворення» та Наказ Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 №1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту».

Проєкт рішення разом з аналізом регуляторного впливу оприлюднюється на офіційній веб-сторінці Чернігівської міської ради за посиланням: www.chernigiv-rada.gov.ua у розділі «Публічна інформація», підрозділ «Регуляторна політика», рубрика «Оприлюднення проєктів регуляторних актів».

Із текстом проєкту рішення та аналізом його регуляторного впливу можна також ознайомитись в управлінні транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради за адресою: 14035, м. Чернігів, вул. Шевченка, 50 Б.

Зауваження та пропозиції до проєкту рішення приймаються в управлінні транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради у письмовій формі, протягом місяця з дня оприлюднення за адресою: 14035, м. Чернігів, вул. Шевченка, 50, (відповідальна особа – Рижий О. М.).

 

 

Начальник управління транспорту,
транспортної інфраструктури та
зв’язку Чернігівської міської ради                                           Олександр РИЖИЙ

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!