Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 грудня 2023 р.

Підтримка Черніговом у 2024 році військових частин та мобілізованих


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 13 грудня погоджено продовження дії Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Держприкордонслужби на 2024 рік. Крім того, документ доповнено пунктом, який дозволить закуповувати для військових частин матеріальні ресурси.

— Попри те, що з бюджету міста вилучено 960 млн надходжень військового ПДФО, все одно наші військові частини продовжують звертатися (за допомогою ред.) і це наш обов'язок їх підтримувати і допомагати. Вони зареєстровані в Чернігові і їх бойові задачі пов'язані з обороною міста, в тому числі, і з виконанням інших важливих обов'язків.

Раніше ми їм на військові частини давали субвенцію і вони самі купували, але їм це зробити дуже складно.  У них є погодження з міністерством і вони називають це колами пекла, тому що по півроку не можуть підписати. Спробуємо полегшити їм цю бюрократію, — говорить в.о. міського голови Олександр Ломако. 

 

Зокрема, внесені зміни до Програми дозволять придбати п'ять пікапів для ОК "Північ", за допомогою придбання яких військові звернулися до міської ради. 

Також нагадаємо, що зараз триває розроблення міської Програми підтримки мобілізованих чернігівців на 2024 рік, яка передбачатиме одноразову матеріальну  допомогу для новобранців у розмірі 15 тисяч гривень. 

— Пріоритетом (на наступний рік — ред.) буде адресна підтримка бійців. Ми проговорили Програму, яку напрацюємо найближчими днями, і безпосередньо закупівля дронів, машин, рушниць і т.д., — зазначив Ломако. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Головне фото ілюстративне з мережі Інтернет

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!