Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 листопада 2023 р.

Управління транспорту рекомендує пасажирам безготівковий розрахунок за проїзд


Фото № 1
Фото № 2

Пасажирам громадського транспорту управління транспорту Чернігівської міської ради рекомендує обирати безготівковий спосіб розрахунку за проїзд. Для цього необхідно використовувати транспортну або банківську картку. Які переваги такого способу оплати: 

  • електронний квиток зручно та сучасно;
  • не потрібні паперові гроші та монети, чекати решту від кондуктора;
  • ви полегшуєте роботу водія та не відволікаєте його на збір готівки та видачу квитків;
  • транспортна картка - можливість економії з кожної поїздки тролейбусом;
  • транспортна картка - можливість безоплатної пересадки в електротранспорті впродовж 30 хв.

Відмова від кондукторів, повноцінне впровадження електронного квитка з можливістю пересадки та встановлення стаціонарних валідаторів у громадському транспорті Чернігова. Про це Суспільному повідомив начальник міського управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку Олександр Рижий.

 
— Зараз йде етап запуску вже роботи повноцінно електронного квитка. Це встановлені стаціонарні валідатори й відмовлення від кондуктора, вже пасажир сам, не чекаючи, коли до нього підійде кондуктор, оплачує за проїзд, зазначає Олександр Рижий.

 

 

 

 

За словами начальника управління транспорту, способи оплати залишаються незмінними: транспортною або банківською карткою, використовуючи стаціонарні валідатори, та готівкою у водія. Він також зазначає, що у разі потреби, після сплати проїзду карткою, у водія можна попросити квиток.

— Якщо людині, наприклад, потрібно звітуватися ще в бухгалтерію, то людина може сплатити тою самою карткою, якщо потрібен чек, то у водія.

Рижий зазначає, що при оплаті картою, варто звертати увагу саме на валідатор, а не на телефон або смартгодинник.

— Коли ми заходимо в автобус і сплачуємо, то на екрані валідатора пишеться, що оплата відбулась і списується 12 гривень та загоряється зелена стрілочка на екрані з відповідним звуком. Якщо ж сплата не пройшла звуку не буде і на екрані нічого не показується.

Як визначатимуть хто сплатив за проїзд без квитків

Контролери повинні ходити з пристроями, які показуватимуть, чи пройшла оплата картою. Для цього картку або телефон, якими здійснювалась оплата, потрібно прикласти до приладу.

— Картка має відповідний номер ідентифікаційний, пасажир прикладає до цього пристрою, з яким перебуває контролер, там буде видно, чи сплатив пасажир, чи не сплатив, — розповідає Олександр Рижий.

Єдиний квиток та втрати міського бюджету

В управлінні транспорту розглядається можливість запровадити єдиний квиток, що дозволить пасажирам здійснювати пересадку з одного маршруту на інший, використовуючи єдиний квиток.

— Етап відновлення громадського транспорту в місті Чернігові, після того, як відбулись військові дії в місті, не закінчився. Ми ще перебуваємо на третьому етапі відновлення даної системи роботи. Кінцевий етап щоб в місті працював єдиний квиток, тобто давав можливість пересадки людині з одного маршруту на інший.

Олександр Рижий повідомив, що в планах управління є зробити оплату готівкою дорожчою у порівнянні з оплатою транспортною або банківською карткою. Це рішення він пояснює тим, що не всі кошти надходять до місцевого бюджету.

— Ми ж повинні розуміти, щодо готівки, то в деяких людей є зиск, щоб ця готівка не пройшла через систему оплати. Пасажир, котрий входить у зв’язок з кондуктором чи людиною, яка працює представником транспортної компанії, яка перевозить, робить сам собі гірше.

Джерело: Інтерв'ю начальника управління транспорту Олександра Рижого Суспільне Чернігів 

Головне  фото зі сторінки у Facebook Чернігівська транспортна компанія

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!