Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 листопада 2023 р.

Олександр Ломако подякував комунальникам за прибирання міста під час негоди

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

В.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако подякував працівникам і працівницям комунальних служб, зокрема, «АТП-2528», «Зеленбуд», ЖЕКів, ОСББ і усім чернігівцям, які долучилися до прибирання міста під час вчорашньої завірюхи. Про результати роботи з ліквідації наслідків негоди говорили на щотижневій розширеній нараді в міській раді сьогодні, 28 листопада.

Дякую всім, хто вчора в умовах стихії прибирав місто від опадів. Громадський транспорт працював штатно. Зараз дороги прибрані, подякував Олександр Ломако на початку наради.

 

 

 

 

 

 

Враховуючи складні погодні умови, подій, які б носили ознаки надзвичайної ситуації, у місті не зафіксовано, всі аварійні та комунальні служби працювали, населенню безперебійно надавалися комунальні послуги, повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олег Шамрук.

За інформацією КП «АТП-2528», вчора сніг на території міста прибирали сім бригад, які були задіяні для прибирання зупинок громадського транспорту та пішохідних переходів. Загалом працювали 83 працівників та 25 одиниць техніки цього комунального підприємства. За добу використано 200 тонн солі та близько 430 тонн піщано-сольової суміші.

Підприємство працює в дві зміни. Працівників та матеріалів вистачає, техніка працює, додав Сергій Стринадко, головний інженер КП «АТП-2528».

Громадський транспорт міста працював у штатньому режимі: на маршрути вийшли 103 автобуси та 56 тролейбусів.

Всі заклади освіти міста працювали також у звичайному режимі, відвідуваність була без особливих відхилень. Здебільшого відсутність дітей у закладах освіти пояснювалась зростанням сезонних захворювань.

Якщо говорити про надзвичайну ситуацію внаслідок погіршення погодних умов, то дитячі садочки можна забезпечити роботою чергових груп. А от заклади загальної середньої освіти у такому випадку потрібно буде переводити на дистанційний режим роботи, тому що розформувати класи і при цьому забезпечити збереження розкладу і проведення усіх уроків: кому дистанційно, а кому в очній для вчителів буде нереальною задачею,  пояснив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура.

За прогнозами Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, протягом сьогоднішнього дня буде мінусова температура, а ввечері очікується знову сніг, який може перейти в дощ, як наслідок — ожеледиця. В.о. міського голови Чернігова доручив доопрацювати прибирання пішохідних тротуарів від снігу та готуватися до посипання доріг та тротуарів. 

Очікується дуже сильна ожеледиця. Комунальним підприємствам потрібно до цього готуватися. Необхідно мати достатню кількість суміші для посипання, в першу чергу, тротуарів і зупинок громадського транспорту. Є вірогідність, що завтра тротуари будуть об’єктом посиленої небезпеки для людей, тому треба ретельно відпрацювати це питання, тому що ми розуміємо, що таке сніг, дощ, а потім мороз. Це, по суті, може призвести до травмування, тому треба убезпечити мешканців міста від травматизму, доручив очільник міста.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!