Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 листопада 2023 р.

На відновлення освіти Чернігова в межах швейцарсько-українського проєкту «DECIDE» буде спрямовано до 60 млн грн

+9
+6

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12

26 листопада Чернігів відвідала генеральна директорка Швейцарського агентства розвитку та співробітництва Патриція Данці. В.о. міського голови Олександр Ломако зустрівся з пані Патрицією під час  презентації учнями та учениця шкіл № 32 та 35 проєктів, з якими вони перемогли в ініціативі «DECIDE»   «Шкільний громадський бюджет на дитячі мрії».

Це одна з ініціатив у межах швейцарсько-українського проєкту «DECIDE», який реалізується за підтримки Швейцарії, представленої саме Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (SDC). І це не єдиний напрямок в освіті Чернігова, у якому ця організація допомагає нашому місту. 

 

 

— Дякую нашим партнерам, що робите це для дітей! Це колосальна підтримка, завдяки якій, в умовах війни, ми можемо відновлювати пошкоджені заклади освіти, робити їх якісними та безпечними! Залучати дітей до цього процесу, вчити їх самостійності та відповідальності, говорить Олександр Ломако. 

 

 

 

За словами в.о. міського голови Чернігова, в межах співпраці з «DECIDE», на проєкти у сфері освіти загалом  буде спрямовано до 60 млн грн. 

  1. 40 млн грн на відновлення школи №13. 20 млн з яких вже фізично перераховані для початку робіт, зазначає Ломако.  Відбудова цієї школи закриє питання доступу до освіти дітям з мікрорайону Подусівка. Нагадаємо, що армія рф зруйнувала в цій частині міста відразу дві школи — №18 та 21. 
  2. До 16 млн грн виділено на облаштування укриттів та створення на їх базі освітніх хабів у школах № 13, 19, 22, 32, 34.
  3. На реалізацію проєктів, що перемогли в ініціативі «Шкільний громадський бюджет на дитячі мрії», виділено більше одного мільйона гривень. У ЗНЗ №35 буде зроблено шкільне кафе з лаунж-зоною, а у №32 вже триває облаштування шкільного подвір'я.

Нагадаємо, що минулого тижня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако підписав Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з представниками французької неурядової організації «ACTED», яким передбачено виконання ремонтних робіт у 10 школах Чернігова на загальну суму близько 2 млн євро.

Пресслужба Чернігівської місьокї ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!