Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 листопада 2023 р.

«Кроки до допомоги»: у Чернігові стартують заходи до «16-ти днів проти насильства»

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі та віку, є порушенням прав людини. Про важливість вчасного реагування на ці прояви та вчасного звернення постраждалих за допомогою до спеціалізованих служб підтримки говорили під час презентації активності «Кроки до допомоги», що проходила сьогодні, 27 листопада, в міській раді.

Захід організований управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у Партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії ґендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv) та у рамках міжнародної акції «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства».

Заступниця міського голови Вікторія Пекур на початку зустрічі зауважила, що цю акцію міжнародна спільнота підтримує, починаючи з 1991 року. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій із понад 100 країн світу з 25 листопада до 10 грудня активізують свої зусилля заради збільшення розуміння та обізнаності про всі форми насильства серед громадян, і створення соціального простору, вільного від насильства.

— Чернігів не стоїть осторонь. З травня Чернігівська міська територіальна громада є учасником проєкту «Міста і громади вільні від домашнього насильства» за сприяння Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. Саме ці 16 днів проти насильства символізують поєднання превентивних та пізнавальних заходів. В цей період вся міжнародна спільнота відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Міжнародний день боротьби з рабством, Міжнародний день волонтера, Міжнародний день людей з інвалідністю, Міжнародний день прав людини. Місто активно долучатиметься до цих заходів, повідомила Вікторія Пекур.

Активності «Кроки до допомоги» проходитимуть протягом 16 днів, починаючи з 28 листопада. На території парку на проспекті Миру, від підземного переходу до Красної площі (стометрівка), будуть розміщені таблички з QR-кодами з посиланнями на інформаційні матеріали про акцію, сервіси допомоги для постраждалих та інше. Також міститимуть реальні розповіді про жінок, які потрапили в коло домашнього насильства, та історії виходу з цієї ситуації.

Така інформація важлива для кожного громадянина та громадянки. У житті кожен з нас може бути свідком домашнього насильства і не знати як допомогти людині, чи порадити куди їй звернутися за кваліфікованою допомогою. Акція покликана на те, щоб домашнє насильство мало нульову толерантність у нашому суспільстві, і для того, щоб кожен знав, як з ним боротися, до кого звертатися, і як зробити перший крок, йшлося під час заходу.  

 У місті працює мобільна бригада, яка виїжджає на виклики щодо домашнього насильства, Центр соціально-психологічної допомоги. Є над чим працювати, є багато проблем та питань, але, сподіваюсь, спільними зусиллями прийдемо до того, що будемо тим містом, яке подолає насильство і буде вільним від нього, додала заступниця міського голови.  

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!