Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 листопада 2023 р.

Місто прибирає від снігу 54 одиниці техніки та 380 комунальників

+15
+12

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18

На шляхах Чернігова, тротуарах, зелених зонах для розчищення доріг, тротуарів, території навколо зупинкових комплексів працює 54 одиниці техніки та 380 комунальників. 

Негода розпочалася з вечора, 26 листопада. Станом на 8:00 27 листопада у місті випало 8 мм опадів. За прогнозами синоптиків, кількість снігу до 20:00 цієї доби зменшуватиметься. Надзвичайних ситуацій у місті не зафіксовано. 

Комунальники почали працювати з вечора, 26 листопада

З 22-ї години 26 листопада працівники КП «АТП-2528» виїхали у місто для посипання доріг сіллю, а пізніше — піщано-сольовою сумішшю. О другій годині ночі почала працювати снігоприбиральна техніка. 

Наразі працює 23 машини та 85 працівників цього підприємства.

!!!Поки триває негода, комунальники, в першу чергу, розчищають найбільші транспортні магістралі для руху (трафіку авто) і громадського транспорту. А також чистять територію навколо зупинок та тротуари. Як тільки негода заспокоїться, комунальні служби перейдуть у режим генерального прибирання міста. 

Робота громадського транспорту 

За повідомленням управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку, сьогодні вранці на свої маршрути виїхало 103 автобуса та 56 тролейбусів.  Громадський транспорт працює в звичайному режимі з відповідним виходом рухомого складу на маршрути.

Втім, враховуючи дорожні умови, можлива затримка у графіках руху. Пасажирам рекомендують користуватися мобільним застосунком DozoR City, або сайтом для відстеження руху громадського транспорту. 

 

Прибирання прибудинкових територій

Міждворові проїзди і тротуари на прибудинковій території чистять від снігу ЖЕКи, ОСББ, ОЖБК.

Зокрема, зараз працює 17 тракторів та 253 працівників КП «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-10», «ЖЕК-13». 

 

Прибирання зелених зон забезпечує КП «Зеленбуд» 

Працює  14 одиниць техніки та 42 працівника цього підприємства. 

До уваги підприємців!

Також звертаємо увагу, що підприємства і організації міста, відповідно до Правил благоустрою, мають прибирати прилеглу до будинків територію від ожеледі та снігу.

Інспекторами муніципальної варти буде здійснено контроль за дотриманням суб'єктами господарювання вищезазначених вимог та у разі виявлення порушень, будуть видані приписи на їх негайне усунення.

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!