Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 листопада 2023 р.

Запрошуємо мешканців міста Чернігова долучитися до активності «Кроки до допомоги»


Фото № 1

Починаючи з 1991 року міжнародна спільнота підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій із більше ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні або державі соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його проявів та комплексно реагувати.

Дати початку та завершення акції символізують поєднання у цьому періоді превентивних та пізнавальних заходів щодо запобігання та протидії насильству, особливо стосовно жінок, та захисту прав людини, адже впродовж 16-денного періоду акції відзначається вісім важливих дат. З-поміж них, Міжнародний день боротьби з рабством, Міжнародний день волонтера, Міжнародний день прав людини. Вони створюють символічний ланцюжок, що означає: будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

У межах міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» спільно з UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, пропонуємо долучитися до активності «Кроки до допомоги»

Активність «Кроки до допомоги» покликана продемонструвати, що допомога завжди поруч та звертатися за нею це прості та важливі кроки. Також під час активності через історію людини, яка потрапила у коло насильства, але змогла вирватись з нього, ми розповімо, як важливо вчасно звернутися за допомогою до  спеціалізованих служб підтримки.

Акція проходитиме починаючи з 27 листопада до 10 грудня, на території парку від підземного переходу на проспекті Миру до Красної площі.

На учасників очікує багато цікавої та корисної інформації, адже впродовж усього маршруту будуть розміщені таблички з QR-кодами з посиланнями на інформаційні матеріали про акцію, сервіси допомоги для постраждалих та інше.

Окремо звертаємося до активних користувачів соціальних мереж підтримати акцію на своїх сторінках. Адже на фінальній табличці можна знайти посилання на Insta-маску та рамку для фото на Facebook. Будемо вдячні за публікації, відгуки та заклики доєднатися.

Просимо всіх долучатися до активності на знак підтримки та солідарності до осіб, які знайшли сили та підтримку вийти з кола насильства. Віримо, що участь в цій активності допоможе якнайбільшій кількості людей дізнатися про те, що насильство не потрібно терпіти та допомога завжди поруч.

Захід організований Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у Партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).

За інформацією управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!