Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 листопада 2023 р.

Святий Миколай привітає більше сотні чернігівських дітей, батьки яких загинули, захищаючи Україну


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Зимові  свята цього року стартують 6 грудня з Дня святого Миколая. Органи місцевого самоврядування Чернігова зараз працюють над тим, аби цього дня дітей привітав Святий. В першу чергу, мова про малечу, батьки яких загинули, захищаючи Україну. Це питання обговорювали на загальноміській нараді в муніципалітеті 21 листопада. 

 

У нас немає можливості, хоча б це і було правильно, проводити велике свято для дітей, бо вони отримують велике психологічне навантаження і їм потрібні позитивні емоції. Проведіть якісну підготовку до привітань дітей, особливо тих, батьки яких загинули, захищаючи Україну. У нас їх більше 100 і ми як місто маємо продемонструвати їм максимальну підтримку і увагу, — звернувся до підлеглих з відповідним дорученням в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

 

 

Міське управління культури та туризму зараз працює над тим, аби до малечі віком до 5 років, Миколай завітав додому і передав подарунки, а старших дітей для привітань планують зібрати на спільний захід. 

— Усі мають бути з увагою. Ще є час, я спробую залучити небюджетні кошти, а ви також подивіться і винайдіть у бюджеті можливість, аби зробити дітям достойні подарунки, сказав Ломако. 

Також 6 грудня планується візит Святого Миколая у різні мікрорайоні міста, де він вітатиме решту дітей.

До 24 лютого 2022 року у Чернігові в День святого Миколая традиційно запалювали вогні на головній ялинці. У 2023-му, як і в попередньому, цього не робитимуть. Ялинку на Красній площі не встановлюватимуть, як і не влаштовуватимуть жодних гучних святкувань.

Єдиним атрибутом зимових свят у місті буде ілюмінація, яку увімкнуть.

— На Валу, у сквері Богдана Хмельницького, Алеї Героїв, стометрівці, щоб створювався хоч якийся мінімальний настрій, — зазначив в.о. міського голови. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!