Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 листопада 2023 р.

День Гідності та Свободи. Загальноміська нарада розпочалася із вшанування пам'яті загиблих Героїв


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

В Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Сьогодні загальноміська щотижнева нарада в муніципалітеті розпочалася із хвилини мовчання. 

— Усіх українців, які віддали життя на Майдані Незалежності — Героїв Небесної Сотні, і всіх, хто зараз продовжує віддавати життя у боротьбі за свободу та європейські цінності України з російським агресором, прошу вшанувати хвилиною мовчання, — з таких слів розпочав робочу нараду в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

День гідності та свободи встановлено указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох подій у новітній українській історії — Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. 

— 10 років тому, у цей день, сотні тисяч українці вийшли на майдани по всій Україні в боротьбі за європейський вибір. 10 років минуло, боротьба триває, і вже ні у кого немає сумнівів у європейському виборі України. Ми не просто європейці, ми — супер європейці. Такої сміливої нації в Європі більше немає. Це бачить увесь світ і захоплюється нами. На жаль, в цій боротьбі тисячі вже віддали своє життя... Так само цього дня, але у 2004 році, українці теж виходили на майдани, тоді — в боротьбі за право на чесні вибори, — говорить про обидві Революції Олександр Ломако. 

Стосовно нещодавного винесення в публічний простір обговорення про можливі спроби росії організувати в Україні «майдан-3», в.о. міського голови зауважує, що природа цього політичного явища в Україні не дозволить ворогу це зробити. 

 — Нещодавно, неочікувано, почали в інформаційному просторі обговорювати "майдан-3". Як учасник обох Революцій, я хочу сказати, що ніякого Майдану у нас росіяни організувати не зможуть. Хай навіть не мріють про це.

Майдан не організовується зовні, я про це дуже добре знаю і українці, які брали участь у цих подіях, також. Щира боротьба українців за справедливість — і є Майдан. Його не можна нав'язати чи штучно організувати. Цим ми відрізняємось від росії. У нашого народу є така опція — в боротьбі проти несправедливості і свавілля влади, яка відривається від землі, просто взяти її і знести. Але для цього мають бути об'єктивні причини, нав'язати їх зовні не можна. Для того, щоб вийти на Майдан, потрібно мати сміливість, відповідальність і гідність, — зазначив Олександр Ломако. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Головне фото ілюстративне з мережі Інтернет

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!