Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 листопада 2023 р.

Головна стаття витрат і пріоритет бюджету Чернігова-2024 — ЗСУ та допомога військовим


Фото № 1
Фото № 2

Про це повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако сьогодні, сьомого листопада, під час загальноміської щотижневої наради. Триває робота над проєктом головного фінансового документа міста на наступний рік, в якому майже 400 млн грн передбачено на напрямок підтримки ЗСУ та військових, говорить Ломако. 

А саме, 382,4 млн грн з 862 млн бюджету розвитку міста спрямують саме на цей напрямок. З них:

  • 160 млн пряма допомога військовим частинам;
  • 105,4 млн на придбання техніки та всього необхідного, згідно із запитами військових із подальшою передачею на частини;
  • 97 млн грн  покращення напрямку реабілітації Захисників та Захисниць (ремонт відділень реабілітації в міських лікарнях, придбання спеціального медобладнання);
  • 20 млн грн на матеріальну допомогу членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Крім того, під час розподілу залишків бюджету-2023 буде можливість виділити ще мінімум 100 млн на допомогу за цими напрямками, говорить Олександр Ломако. 

— Таким чином півмільярда гривень з бюджету Чернігова в наступному році піде на підтримку військових. Це головний пріоритет. Решту грошей розподілятимемо між відбудовою, підтримкою інфраструктури, соціальними питаннями та утриманням міста. По цим всім напрямкам ми суттєво скоротили всі витрати в сторону збільшення підтримки ЗСУ. Розуміємо, що 2024 рік буде складним, але наша спільна головна мета — це Перемога України. Маємо робити все для її наближення, — пояснює в.о. міського голови. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!