Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 жовтня 2023 р.

З 18 жовтня у Чернігові розпочнеться опалювальний сезон


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако під час загальноміської щотижневої наради 17 жовтня. Відповідне розпорядження вже готове. Саме в середу, 18 жовтня, почнуть подавати тепло, тому що три дні поспіль середньодобова температура буде нижчою за +8°.

Зазначимо, що частина об’єктів соціальної інфраструктури з опаленням ще з минулого тижня. Першими підключили  пологовий будинок, деякі лікарні, госпіталь, геріатричний пансіонат, а з 16 жовтня додалися до цього переліку і дитсадки.

Технічно теплогенеруючі підприємства АТ «ОТКЕ» та ТЕЦ на 100% готові до осінньо-зимового періоду. Гідравлічні випробування проведені, котельні та теплопункти підготовлені, як і все обладнання, повідомив Олександр Ломако. Залишається одне проблемне питання і воно пов'язане з Чернігівською ТЕЦ, яку цього року повернули з оренди в управління міста. Господарську діяльність там здійснює КП «Теплокомуненерго». Воно отримало всі необхідні ліцензії, а минулого тижня підписало договір з ТОВ «ГК Нафтогаз Трейдинг» на постачання природного газу.

Проблема виникла через те, що АТ «Чернігівгаз» не підписує договір з КП "Теплокомуненерго" на розподіл газу. 

— Враховуючи заборгованість, ми вважали, що це буде найскладнішим на етапі запуску Чернігівської ТЕЦ. Але місцеве АТ «Чернігівгаз» вже декілька днів не підписує договір на відбір блакитного палива з газо-розподільних мереж. Аргументує це такими «вагомими» причинами. Перша  через борг «Технови» (екс-орендарки ТЕЦ) у розмірі 100 млн грн перед «Чернігівгаз», який залишився зобов’язанням саме «Технови». Питання вирішується в судовому режимі. Друга — «Чернігівгаз» не укладає договір розподілу природного газу з КП «Теплокомуненерго», аргументуючи тим, що досі не розірвано аналогічну угоду між ними та ТОВ «Технова».

В.о. міського голови дав керівництву АТ «Чернігівгаз» 24 години аби вони підписали договір з КП "Теплокомуненерго" і ТЕЦ могла ввійти в опалювальний сезон. 

 

—  Десятки тисяч чернігівців не повинні стати заручниками ваших безглуздих бюрократичних процедур. Якщо цей саботаж продовжуватиметься, звертатимусь до СБУ з проханням вжити заходів, адже це пряма загроза безпеці містян. Враховуючи дію Закону «Про правовий режим воєнного стану» пропоную розглянути це питання на Раді оборони області, говорить Олександр Ломако.

 

 

 

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Головна світлина ілюстративна з мережі Інтернет

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!