Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 жовтня 2023 р.

Посол Великої Британії під час візиту у Чернігів дивився як відновлюється міська лікарня №3

+11
+8

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14

У Чернігові 10 жовтня перебував Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс, який у вересні цього року приступив до своїх повноважень. В рамках візиту він відвідав міську лікарню №3,  пошкоджену обстрілами армії рф у 2022-му році. Медзаклад зараз відновлюється, в тому числі, завдяки підтримці міжнародних партнерів із Великої Британії — фонду «Партнерство за сильну Україну».

Тут було пошкоджено рентгенологічне відділення — зруйновано приміщення, комп'ютерний томограф та рентген-апарати. Ударною хвилею вибиті майже всі вікна лікарні.

 

У рамках благодійного проєкту Фонду «Партнерство за сильну Україну», завдяки коштам, виділеним урядом Великої Британії, у  лікарні замінили 300 віконних конструкцій та встановили у приймальному та гінекологічному відділеннях сучасні гінекологічні кушетки для маломобільних пацієнток, розповів під час візиту Посла гендиректор лікарні №3 Віктор Янголь.  

 

 

 

 

 

Я хотів відвідавати, зокрема, і Чернігів, щоб дізнатися як саме Велика Британія підтримує процес відновлення. Зараз ми фінансуємо десятки проєктів. Я вражений стійкістю українського народу. Також пишаюся тим, що Велика Британія підтримує ваші громади та людей у процесі відновлення інфраструктури, говорить Мартін Гарріс.

 

 

Органи місцевого самоврядування активно залучають міжнародних партнерів до відновлення Чернігова та реалізації важливих проєктів. Так, фонд «Партнерство за сильну Україну», який фінансується, в тому числі, урядом Великобританії, допомагає відновлювати Чернігову заклади освіти та медицини, а також спільно з муніципалітетом працює над встановленням у місті сучасної автоматизованої системи оповіщення.  

 

 

 — Ми дуже вдячні за те, що у нас є такий потужний міжнародний партнер. Завдяки допомозі Великої Британії, ми маємо можливість відновлюватися, говорить начальниця відділу міжнародних відносин та інвестицій  Наталія Хольченкова.

 

 

 

Під час робочої поїздки у Чернігів дипломат Великої Британії відвідав також пошкоджений ракетним обстрілом росії Чернігівський обласний музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка та поклав біля нього квіти на знак вшанування пам'яті загиблих 19 серпня 2023 року. 

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!