Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 жовтня 2023 р.

Пункти незламності не розміщуватимуть на базі закладів освіти Чернігова, - Олександр Ломако


Фото № 1

Цього року у Чернігові стаціонарні «Пункти незламності» не розміщуватимуть у закладах освіти. Про це повідомив під час загальноміської наради сьогодні, третього жовтня, в.о. міського голови Олександр Ломако.

— Зрозуміло, що в цьому році знову є загроза вражень критичної інфраструктури по всій країні. Вона нікуди не зникла — війна триває. В цьому році не будемо повторювати досвід 2022-го, в закладах освіти пунктів незламності не повинно бути. Це неправильно.

Там велика кількість дітей, вони регулярно спускаються в сховище. Можуть зайти незрозумілі люди, і нам це не потрібно, це неправильно з будь-якої точки зору, — сказав Олександр Ломако.

 

В.о. міського голови дав доручення визначитися з переліком стаціонарних «Пунктів незламності» і до кінця тижня провести засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС. Кількість тих, які працюватимуть постійно, пропонується зменшити, натомість треба розглянути можливості для збільшення оперативного резерву. Тобто, їх роботу розгорнуть у разі необхідності. 

 — Для початку можемо облаштувати меншу кількість пунктів незламності, але у різних мікрорайонах міста. Також треба мати розуміння резерву, який могли б розгорнути у разі необхідності. Тому прошу визначатися, але без залучення до цього освітніх закладів: шкіл та дитсадків. До прикладу, можна відкрити ці пункти у приміщеннях ЖЕКів, закладів культури, колишніх Деснянської та Новозаводської райрад, запропонував в.о. міського голови. 

 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!