Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 вересня 2023 р.

Як Кропивницький запобігає домашньому насильству: навчально-ознайомчий візит заступниці міського голови Вікторії Пекур


Фото № 1

21-22 вересня заступниця міського голови Вікторія Пекур відвідала Кропивницький для участі в проєкті UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», партнером якого є і наше місто.

В рамках візиту Вікторія Пекур мала можливість ознайомитися із методами, які використовують у Кропивницькому для протидії домашньому насильству, а також обмінятися досвідом та налагодити співпрацю з колегами з інших міст.

Серед учасників цього заходу також були представники Чернівців, Ірпеня, Мукачева, Луцька, Сум, Чернігова, Ніжина, Павлограду, Вознесенська та Кременчука. Під час візиту вони мали можливість обговорити проблему домашнього насильства та його вплив на добробут громади, детально розглянули різноманітні форми насильства, прояви та найголовніше  наслідки для спільноти.

На прикладі Кропивницького вдалося ознайомитися із тим, як взаємодіють між собою надавачі послуг постраждалим від насильства, які вимоги до них є відповідно до законодавства, як оцінювати роботу та взаємодію суб’єктів, місцевих органів влади, громадських організацій, які працюють у напрямку протидії домашньому насильству.

Також учасники заходу відвідали різні служби підтримки постраждалих осіб у місті та обмінялись досвідом роботи.

Візит Вікторії Пекур став важливим кроком у формуванні єдиної стратегії протидії домашньому насильству в Україні та сприятиме побудові безпечного середовища для всіх громадян.

Довідково. «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» — проєкт UNFPA з розбудови муніципальних систем запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, що спрямований на посилення спроможності та ролі муніципалітетів у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим від домашнього насильства.  Проєкт передбачає розвиток мережі якісних спеціалізованих послуг і покращення координації та міжвідомчої взаємодії органів і служб на муніципальному рівні, а також активізацію та залучення мешканців громад до запобігання та раннього виявлення випадків домашнього насильства. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

 

 

 

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!