Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 вересня 2023 р.

У Чернігові триває відновлення 82 будинків, пошкоджених внаслідок ракетного удару 19 серпня

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

19 серпня 2023 року внаслідок ракетного удару, здійсненого російською федерацією по центру Чернігова, було пошкоджено, в тому числі, 82 багатоквартирних житлових будинка. Невідкладно було проведено обстеження, визначено масштаби руйнувань та прийняті рішення, які дозволили розпочати відновлювальні роботи. 

У 34 будинках управитель  КП «Новозаводське», у 45 «Деснянське» та ще в трьох  ОСББ.

Капітальний ремонт дахів

Згідно експертних звітів, суттєві пошкодження були завдані покрівлям шести багатоквартирних будинків за адресами:

  • просп. Миру, 21;
  • вул. Шевченка, 9 та 11;
  • вул. Гетьмана Полуботка, 4 та 10;
  • вул. П’ятницька, 3. 

Для їх відновлення необхідно виконати капітальні роботи, які вже розпочаті. Зараз замінюються дерев’яні конструкції. Також спеціальними розчинами проводиться вогнебіозахист деревини конструктивних елементів. Далі ці покрівлі накриватимуть металочерепицею.

 

Поточний ремонт будинків

У багатоповерхівках, в яких ведеться поточний ремонт, управителі вже майже відновили покрівлі. Зараз ведеться скління та заміна вікон у місцях загального користування.

Закрити периметр будинків та завершити основні роботи планується до початку опалювального сезону, щоб дати тепло в житло.

 

Фінансування відновлювальних робіт 

Усі витрати на аварійно-відновлювальні роботи в пошкоджених будинках фінансуються коштом бюджету Чернігівської міської територіальної громади. 

Для реконструкції зруйнованих дахів у шести вищезазначених будинках передбачено понад 21,2 млн грн сюди входить технічне обстеження, проєктна документація та, власне, відновлювальні роботи.

Щодо поточних ремонтів, то на придбання матеріалів для їх проведення у понад 70 будинків передбачено близько 3,7 млн грн. Поточні ремонти виконуються силами комунальних підприємств, які їх обслуговують.

За повідомленням пресслужби Управління ЖКГ ЧМР

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!