Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 серпня 2023 р.

"Чернігівводоканал" отримав від партнерів установку, яка спроможна забезпечити роботу очисних споруд у випадку відключення електроенергії


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

КП "Чернігівводоканал" отримало від партнерів на безоплатних умовах когенераційну установку, яку планує використовувати як альтернативне джерело енергії для роботи очисних споруд у випадку відсутності електроенергії. Про це повідомив директор підприємства Сергій Малявко під час загальноміської наради, що відбулася 15 серпня. 

 

— Допомога була надана Міжнародною організацією з міграції. Це когенераційна установка, потужністю орієнтовно 600 кВт електричної енергії і 550 кВт теплової. Ми плануємо її встановити як резервне джерело живлення для  очисних споруд. У подальшому цю установку можна буде використовувати або в місті як резервне джерело теплової та електричної енергії на одній із котелень, або, після реконструкції очисних споруд, ми будемо отримувати біогаз, тоді можна буде застосувати когенераційну установку для спалювання біогазу і забезпечення електроенергією самих очисних споруд, — пояснив Сергій Малявко. 

 

Зараз вирішується питання стосовно її встановлення, це коштуватиме від 20 млн грн, йшлося у доповіді директора КП. 

Ще одним результатом ефективної роботи з партнерами стало отримання цим підприємством насосів для ВНС №2, яка зазнала суттєвих пошкоджень під час бойових дій у 2022 році. 

— Це основні насоси для перекачки води у місто. Вони безкоштовно надані німецькими партнерами. Це обладнання італійського виробництва, воно абсолютне нове.  Тільки його закупівельна вартість — 300 тис. євро. Це, до речі, результат роботи і міжнародних поїздок представників міської ради, — зазначив в.о. міського голови Олександр Ломако. 

Крім того, минулого тижня Кабмін затвердив фінансування для продовження відновлення ВНС №2 у 2023 році у розмірі 219 млн грн. 

Сюжет телеканалу "Новий Чернігів"

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!