Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 серпня 2023 р.

У Чернігові на громадських слуханнях презентували проєкт «Детальний план території другого мікрорайону житлового району «Масани»

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

У залі засідань Чернігівської міської ради сьомого серпня відбулися громадські слухання проєкту містобудівної документації "Детальний план території другого мікрорайону житлового району "Масани".

Інформація про майбутні громадські слухання та вся технічна документація проєкту опубліковані на офіційному сайті Чернігівської міської ради у розділі "Містобудівна документація".

Після затвердження порядку денного керівниця приватного підприємства "Портал-М" Тетяна Мазур представила зазначений проєкт, який розроблений на замовлення управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради на підставі відповідного договору.

За її словами, цей проєкт є етапом реалізації Генерального плану міста, затвердженого рішенням Чернігівської міської ради від 25 грудня 2003 року (10 сесія 4 (24) скликання). Територія, охоплена проєктом, розташована в північно-західній частині Чернігова й займає площу 29,41 га в межах червоних ліній 2-го мікрорайону. Загальна площа території, яка розглядається детальним планом з урахуванням площі ділянок під дорогами, які прилягають до червоних ліній, становить 39,989 га і обмежена вулицями: Любецька, Проектна, Незалежності, Визволителів.

Проєкт передбачає будівництво багатоквартирної житлової забудови секційного типу з об’єктами громадського обслуговування, розташованими на перших поверхах житлових будинків. Запланована кількість квартир —  4783 од., загальною площею 250,3 тис.кв.м. В тому числі: 1-кімнатних — 66%; 2-кімнатних — 20%; 3-кімнатних і більше — 14%. Розрахункова кількість населення 2-го мікрорайону «Масани» становить майже 9300 чоловік.

Окрім цього, в зазначеному мікрорайоні передбачене розміщення двох закладів дошкільної освіти на 200 місць кожний та закладу загальної середньої освіти на 1200 місць.

Для організації транспортного забезпечення даного житлового району задіяні різні види громадського транспорту: тролейбус, автобус, маршрутне таксі, індивідуальний автотранспорт. Існуюча транспортна структура міста забезпечує стабільне транспортне сполучення житлового району «Масани» з центральною частиною та іншими районами міста.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!