Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 серпня 2023 р.

Олександр Ломако зустрівся з депутатками Бундестагу Німеччини

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако 1 серпня провів зустріч із Каролін Отте та Деборою Дюрінг. Парламентарки є представницями Партії Зелених, що входить до правлячої урядової коаліції Німеччини. Розмова була зосереджена на впровадженні реформи в децентралізації в Україні, викликах, які стоять перед Черніговом, як відбувається взаємодія нашого міста з міжнародними партнерами та двома німецькими містами-побратимами — Аахен та Меммінген. А також представниць Бундестагу цікавило бачення органів місцевого самоврядування Чернігова стосовно відбудови міста. 

— Бачення громад, в тому числі, і Чернігова щодо процесу відновлення — громади мають бути залучені до визначення пріоритетів.  Процес відновлення не повинен будуватися згори вниз. Я думаю, що Німеччині це добре зрозуміло, а ми це тільки будуємо. Демократія і управління в демократичних країнах навпаки будується знизу вверх, коли першочергові пріоритети з відновлення визначають громади і це враховується урядом під час розподілу коштів, — говорить Олександр Ломако. 

Крім того, у питанні розподілі коштів між окремими населеними пунктами, які держава Україна отримає від міжнародних партнерів для відбудови, потрібно враховувати умови в яких опинилися конкретні міста  хтось поблизу лінії фронту, а хтось за сотні кілометрів від, що впливає на наповнення місцевих бюджетів та можливості громад для розвитку.

— Урядова регіональна політика щодо відновлення України має це враховувати. Регіони, які більше постраждали і потребують більшої підтримки, там мають будуватися об'єкти, які стануть магнітами для потенційних інвесторів. А це робочі місця та наповнення бюджетів податками. Ми зацікавлені і вимагаємо максимальної прозорості розподілу коштів, які Україна отримуватиме від міжнародних партнерів, — наголосив в.о. міського голови. 

Цікавилися парламентарки і тим, якими принципами керується Чернігів, співпрацюючи з міжнародними парнерами та залучаючи їх допомогу для відбудови міста. Олександр Ломако розповів, що місто не просить допомоги у вигляді грошей, які мають надійти в бюджет, натомість пропонує партнерам самостійно реалізовувати конкретні проєкти, визначивши виконавця робіт, контролюючи витрати, якість та хід робіт. Такий підхід дозволяє будувати довірливу та довготривалу співпрацю. Також Чернігів зацікавлений в іноземному досвіді та фахівцях, внесок яких дозволить переосмислити простір нашого міста і зробити його більш сучасним.

Говорили під час зустрічі і про те, на яких цінностях має будуватися Україна, аби стати членом європейської сім'ї. 

 Будуючи нову країну, ми хочемо це робити на спільних із європейськими партнерами цінностях демократії свободі слова, справедливій судовій системі, реформуванні правоохоронних органів, сильному місцевому самоврядуванні без утисків з центру. Без цього Україна не зможе побудувати сильну країну, яка буде членом європейської сім'ї, висловив думку Олександр Ломако

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!